Life
10207 prikaza

Skinite 5 kilograma uz samo jednu namirnicu

Žena se važe
Thinkstock
Za djelotvoran efekt kapsaicina u ljutoj paprici i kajenskom papru preporuča se pola žličice začina po obroku, a najbolje je u predjelu kako bi se spriječilo prejedanje

Začinjavanje namirnica i pripremljenih jela s malo kajenskog papra pomoći će onima koji nastoje smršaviti i kontrolirati potrebu za hranom, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Purdue. Za to je zaslužan kapsaicin, molekula koja se nalazi u čili paprici i kajenskom papru, a daje im intenzivnu crvenu boju i ljutinu.

Ovaj je članak dio naše pretplatničke ponude. Cjelokupni sadržaj dostupan je isključivo pretplatnicima. S pretplatom dobivate neograničen pristup svim našim arhiviranim člancima, ekskluzivnim intervjuima i stručnim analizama.
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.