Life
10216 prikaza

Skinite 5 kilograma uz samo jednu namirnicu

Žena se važe
Thinkstock
Za djelotvoran efekt kapsaicina u ljutoj paprici i kajenskom papru preporuča se pola žličice začina po obroku, a najbolje je u predjelu kako bi se spriječilo prejedanje

Začinjavanje namirnica i pripremljenih jela s malo kajenskog papra pomoći će onima koji nastoje smršaviti i kontrolirati potrebu za hranom, otkrilo je istraživanje Sveučilišta Purdue. Za to je zaslužan kapsaicin, molekula koja se nalazi u čili paprici i kajenskom papru, a daje im intenzivnu crvenu boju i ljutinu.

Testiranja na dobrovoljcima na dijeti pokazala su da je za djelotvornost dovoljno pola žličice kajenskog papra po obroku.

- Nakon jedenja ljute paprike pojačava se potrošnja kalorija, osobito kod onih koji ne jedu taj začin svakodnevno - izjavio je voditelj istraživanja Richard Mattes za znanstveni časopis Physiology & Behaviour.

I do 5 kilograma u mjesec dana

Prijašnja su istraživanja pokazala da kapsaicin potiče lučenje probavnih sokova, što je osobito korisno kod ljudi koji su skloni prejedanju. Njima se kao predjelo preporučuje salata sa začinskom paprikom. 

Studije su pokazale kako su oni sa značajnijim viškom kilograma - iznad 15 kilograma samo uvođenjem kajenskog papra smršavili oko 5 kilograma u mjesec dana.

Ako je vaš višak manji, možete očekivati barem kilogram do dva manje na vagi. Ono što je najvažnije, tim se ne riskira zdravlje i na prirodan način mršavi.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.