Life
31450 prikaza

Slobina kći: "Prijetili su mi jer sam slušala Olivera"

Obitelj Milošević
screenshot/youtube
Marija Milošević je otkrila da se više nikada neće vratiti u Beograd i da joj taj grad uopće ne nedostaje

U jednom od rijetkih intervjua koji je dala Marija Milošević, kći Slobodana Miloševića, je otkrila što se događalo one noći kada su došli u vilu Mir uhititi Miloševića, zbog čega se učlanila u SRS i bi li se ikada vratila u Beograd.

Slobodan Milošević Agent MI6 Top News Tajni plan: Slobu su htjeli ubiti kod tunela blizu Ženeve

"Meni su to bile dvije noći...To je bio petak, petak na subotu, subota, subota na nedjelju i u nedjelju ujutro je otišao. Otišao je, jer su mu rekli ako ne ode s njima u zatvor da će pobiti sve ljude koji u u kući. A u kući je bilo 30 i nešto ljudi. Tu su bili mamini i tatini prijatelji, bili su i moji prijatelji... Marko nije bio tu... srećom da nije bilo to kada je bila sva ta pucnjava... Potpuno su razbili tu rezidenciju.... stvarno su nas mogli sve pobiti. Pamtit ću to do kraja života. Gore mi je to nego da sam bila na ratištu", ispričala je Marija Milošević 2007. godine u intervjuu za emisiju "Alter ego".

Ispričala je da je skoro svakog dana odlazila u posjet ocu dok je bio u beogradskom zatvoru.

"Jedan dan su mu samo u rešetke nataknuli optužnicu Carle del Ponte. A mi smo prije toga dobili jamstva Vojislava  Koštunice, Milana Milutinovića i Zorana Đinđića da neće biti izručen nijednom stranom zatvoru", rekla je Marija Milošević.

Ispričala je da se učlanila u SRS istog dana kada su Miloševića odveli u Haag.

"Radikali su tada izašli na Trg republike, a socijalisti nisu. Tada sam ih doživljavala kao jedinu partiju koja nije izdajnička. Na članskoj iskaznici mi je upisan 28. lipanj 2001.", rekla je.

Napomenula je i da se tog dana autom odvezla u Crnu Goru.

"Istog dana kada su ga oteli i odveli u Haag sjela sam u auto i došla u Crnu Goru. Nakon toga se skoro uopće više nisam vraćala u Srbiju. Lutala sam po Crnoj Gori. Cetinje je najljepši grad u Crnoj Gori po mom mišljenju. Cetinjani su mi dolazili i po starim crnogorskim običajima donijeli bocu rakije kako bi mi poželjeli dobrodošlicu i rekli mi da se mogu osjećati sigurno, iako nisu podržavali politiku mog oca", ispričala je Marija.

Slobodan Milošević i Mira Marković Tvrde povjesničari Life Slobo i Mira pokrali Titovo blago iz vile na Dedinju?

Prvih nekoliko godina, ispričala je, provela je gledajući prijenos suđenja iz Haaga,a kasnije je čitala knjige koje do tada nije stigla pročitati i gledala filmove koje je propustila. 

"Kada se želim opustiti gledam one filmove s Meg Ryan. Domaće filmove ne gledam, nikada ih nisam voljela. Možda je to posljedica onog crnog vala... One Kusturičine filmove nikada nisam voljela... Previše je užasa, nije mi bilo dobro od tih filmova. Nisam mogla gledati "Underground"... Izašla sam nakon prvih 20 minuta... Teški su mi. A ja volim lijepe filmove", ispričala je.

Ispričala je i zašto je njena radio postaja "Košava" bila najslušanija. Kaže da je puštala pjesme koje nitko tada nije puštao tada, a puno ljudi ih je htjelo čuti.

"Puštala sam Olivera Dragojevića, Hari Mata Hari, Magazin, Nove Fosile, ali nijedna srpska radio postaja to nije puštala. To je bila 1994., svi su bili nekako ratno naelektrizirani... Ja sam dobivala puno prijetnji zbog toga. Pisali su mi, zvali su me... Sad kao odjednom mrzimo Olivera Dragojevića, a svi smo rezali vene i slušali ga cijelog života... Kada sam bila mala bila sam sa cijelom svojom obitelji na Braču na njegovom koncertu", rekla je.

O svom prvom braku je samo kratko rekla da se udala s nepunih 18 godina.

"Roditelji mi nisu bili oduševljeni."

Ispričala je da su svi u obitelji bili jako bliski.

"Bila sam ogorčena na sve i svakoga. Jako mi nedostaju, naročito mama. U tom dvorištu nema nikoga... Nisam oduševljena mjestom sahrane, ali me nitko nije pitao... Da su me pitali on bi bio sahranjen u Crnoj Gori, Miloševićima je podrijetlo otamo. Ja sam predlagala da bude u Crnoj Gori. Mama je tako odlučila... To dvorište znam otkako sam se rodila, ali mislim da to nije pravo mjesto... Smatram da nitko od nas ni živ ni mrtav ne treba biti u Srbiji... Jako sam ogorčena na Srbiju. Beograd mi uopće ne nedostaje. Nikada više neću doći u taj grad", rekla je Marija Milošević.

(Kurir.rs/Alter ego)

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.