Life
11304 prikaza

Slučajevi egzorcizma koji su loše završili

Egzorcist
Youtube
Iako praksa istjerivanja demona iz nečijeg tijela postoji stoljećima, često egrzocizmi završe loše za sve koji u njima sudjeluju

Anna Elisabeth Michel rođena je u katoličkoj obitelji te je odgajana vrlo religiozno. Njena obitelj nije propuštala misu, a roditelji su bili iznimno strogi. U dobi od 16 godina, počela je patiti od epileptičkih napadaja, a iako nije bilo osobito uspješna u školi, njeni su učitelji počeli primjećivati kako se počela povlačiti u sebe. 

Michel su roditelji na kraju odveli u psihijatrijsku bolnicu gdje su joj doktori dali antikonvulzijske lijekove. Nedugo nakon toga, a možda povezano i s nuspojavom lijekova, rekla je sestrama kako vidi "demonska lica".

Slučaj egzorcizma | Author: kinnsh-exorcism.blogspot.com kinnsh-exorcism.blogspot.com

Počela je pokazivati znakove shizofrenije i psihoze te je počela halucinirati dok se grozničavo molila. Rekla je liječnicima kako je "osuđena" i da će "trunuti u paklu", a njena se depresija pogoršala. Psihijatrijski tretmani iz 1970-ih nisu imali nikakvog učinka, a na čuđenje svih navodno je dobivala ožiljke po tijelu čim bi joj se netko približio sa religijskim predmetima, poput križa.

Nakon godina patnje s nepoznatom bolesti, Michel je doveden svećenik Ernst Alt, koji je zaključio da ne izgleda kao epileptičarka te je tvrdio kako pati od opsjednutosti vragom.

Ilustracije duhova i smrti S ONE STRANE Life 10 jezivih znakova da u vašem domu živi duh

Alt je s lokalnim biskupom Josefom Stanglom dogovorio kako će izvesti egzorcizam na njoj u tajnosti. Prva seansa je bila zakazana za 24 rujan, a svi ljudi, uključujući i Micheline roditelje, nisu smjeli ući u sobu.

Punih godinu dana na njoj je biskup izvodio dva egzorcizma na tjedan sve do 1976. - kad je pronađena mrtva u svojoj sobi. Imala je tek 30-ak kilograma i oba koljena slomljena od klečanja. Zaključak je obdukcije kako je umrla od izgladnjivanja.

Egzorcizam unuke Morgana Freemana

Ovdje je riječ o egzorcizmu s neobičnom holivudskom vezom. Unuka Morgana Freeman (prava unuka njegove druge žene), 33-godišnja E'dena Hines ubodena je nožem 16 puta. Taj je napad izveo Lamar Davenport, a navodno je riječ o egzorcizmu koji je pošao po zlu. Davenport, koji je bio rapper u usponu, pokušavao je izvesti egzorcizam nad Hines.

Morgan Freeman u svojoj kući | Author: PA/Pixsell PA/Pixsell

Kad je policija stigla, Davenport je i dalje brutalno napadao njeno tijelo nožem dok je vikao: Izađite vragovi!

Obiteljski egzorcizam

Pet je članova južnokorejske obitelji 2015. godine uhitila lokalna policija nakon što su pronašli tijelo 41-godišnje žene u hotelu. Obitelj se navodno okupila kako bi izvela egzorcizam, a tijekom dva sata trajanja rituala, gušili su je i tukli sve dok se nije onesvjestila. 

Za gušenje su koristili ručnike, a udarali vješalicama po prsima i leđima. Od siline udaraca nesretna je žena preminula, a neki od uhićenih su bili djeca od ubijene. Te su iste večeri izveli egzoricam nešto ranije na nepoznatoj ženi, no ona je preživjela. Pronašli su je u istom hotelu, kako pati od pothlađenosti i dehidracije.

Egzorcizam na vlastitom djetetu

Iako svi egzorcizmi djeluju neobično, još je sumnjivije ako ih izvodi netko tko nije svećenik. U slučaju Eder Guzman-Rodrigueza, jasno je kako je bio potpuno poremećen dok je tukao svoju dvogodišnju kćer Jocelyn pod izlikom da su u njoj demoni. Pretukao ju je do smrti, a policija je tijelo nesretne djevojčice pronašla plavo i zavezano, a kraj nje su ležali brojni religijski predmeti uključujući križ i Bibliju. 

Očigledno je kako je Rodriguez bio jedini demon koji je ostao u sobi nakon što je završio svoju navodnu misiju.

Prikaz Stone | Author: Thinkstock Thinkstock

Autističan dječak ubijen za vrijeme ritualne ceremonije

Nažalost, egzorcizam i smrt 8-godišnjeg Terrance Cottrella proizašla je iz ekstremnih vjerovanja o autizmu. Njegova majka, članica Crkve Hrama apostolske vjere u Milwakueeu, vjerovala je kako crkva može izliječiti njenog sina s egzoriczmom, smatrajući da je njegovo ponašanje rezultat djelovanja loših sila kao i da demoni pokušavaju komunicirati s njom kroz njega.

Fenomen djece s crnim očima 5 jezivih slučaja Life Viđeni su: Djeca s posve crnim očima siju strah posvuda

Voda crkve zamotao je dječaka u plahte i počeo seansu molitve, a tijekom tog obreda mališan se ugušio. Ubojstvo je osuđeno kao zločin, a majka i svećenik kao počinitelji.

Poremećena žena osakatila dijete

Ove godine u Keniji premećena Irene Mbithe je rodila sina i u roku od šest mjeseci nakon toga izrezala mu jezik i crijeva vjerujući kako na taj način tjera đavla iz njega. Beba je umrla, a ona je tvrdila kako je to napravila za njegovo dobro.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.