Life
15674 prikaza

Tajna Bijele kuće: Trump je teško bolestan!?

Donald Trump
KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL
Michael Wolff ovih je dana potpuno ogolio američkog predsjednika u svojoj knjizi, a tvrdi kako je on ozbiljno bolestan

Novinar Michael Wolff, autor knjige Fire and Fury o prvoj godini predsjedništva Donalda Trumpa, izazvao je pravi kaos svojim tvrdnjama o američkom predsjedniku.

Jedna od najšokantnija je svakako ona u kojoj ističe da 71-godišnji Donald nije "psihički sposoban" obavljati svoju dužnost, piše Daily Mail.

Naime, Wolff ističe da je to jedini logičan zaključak koji se nameće iz činjenice da je Trump sve češće i pojačano zaboravan, kako ponavlja jedne te iste priče od riječi do riječi nekoliko puta u deset minuta, a kao dodatak na sve to - ne prepoznaje svoje stare prijatelje!

Bijela kuća skriva stanje

Navodno, da bi se njegove zdravstvene smetnje sakrile od javnosti, Wolff tvrdi da je Bijela kuća osmislila plan još prošle jeseni - po kojem svi koji žele intervju s predsjednikom moraju unaprijed poslati pitanja koja će mu postaviti.

Od kaotičnih tweetova do nerazumljivog govora, Trumpova mentalno stanje konstantno te propitkuje. 

Psihijatri već posumnjali

Skupina psihijatara upozorila je Kongres na to, kako smatraju, da Donald Trump kao predsjednik predstavlja "očitu u jasnu opasnost" po svijet. Među njima našla se i dr. Bandy Lee s Yalea, koja se navodno istodobno konzultira s Demokratskom strankom u Kongresu oko organizacije stručnog panela o savjetima u vezi predsjednikovog mentalnog zdravlja.

- Više nije potrebno biti niti psihijatar za prepoznati uzbunjujuće obrasce ponašanja impulzivnog, bezobzirnog i narcističkog ponašanja, neovisno o dijagnozi, koje u slučaju predsjednika Trumpa prijete svijetu. Smatramo da smo upravo sad u jasnoj opasnosti, posebno zbog stanja sa Sjevernom Korejom i predsjednikovim ovlastima nad američkim nuklearnim naoružanjem - rekla je.

Wolff je zadao novi udarac Trumpu u svojoj novoj kolumni, napisavši:

Svi smo bolno svjesni pojačanja intenziteta njegovih ponavljanja. Prije bi se ponavljao svakih 30 minuta, od riječi do riječi i identičnih izraza lica, iste tri priče. Sad se to događa svakih 10 minuta, poput kakve bolesne opsesije.

U odmaralištu Mar-a-Lago, netom prije Nove godine, Trump nije prepoznao svoje stare prijatelje, što upućuje na pogoršanje bolesti za koju se pretpostavlja da je psihičke ili pak neurološke prirode.

Wolff ističe kako je direktor komunikacija Bijele kuće Hope Hicks osobito fokusiran na Trumpova ponavljanja i lapsuse te je taj koji je zadužen "dovoditi ga u red".

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 10:31 05.Siječanj 2018.

    nije on zdrav

  • nije-bitno55 23:19 04.Siječanj 2018.

    ajde vi meni kazuite koje tamo sposoban da bude predsednik jedne vazna drzave tamo svi bolesni za kojih nema leka