Life
2823 prikaza

Što je Putin rekao Khabibu nakon borbe?

Khabib Nurmagomedov i Vladimir Putin
SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL
Čak ni danima nakon nesretnog završetka borbe u Las Vegasu reakcije se ne stišavaju

Ruski predsjednik Vladimir Putin izrazio je žaljenje Khabibu Nurmagomedovu zato što je slavni borac iz Dagestana izgubio živce nakon borbe u Las Vegasu i pobjede nad Conorom McGregorom.

Iako je čisto pobijedio moćnog Irca, Nurmagomedov je završio na naslovnicama brojnih medija zato što je doslovno iskočio iz kaveza i napao jednog člana McGregorove pratnje. Policija Las Vegasa je Nurmagomedova ispratila iz dvore, a čak i predsjednik UFC-a, Dana White, osudio je događaj.

Putin je, s druge strane, na sastanku s Khabibom i njegovim ocem Abdulmanapom u srijedu, čestitao Dagestancu na pobjedi. "Zamolit ću tvog oca da ti malo popusti zato što je najvažnije da si bio pravi borac u ringu i pobijedio. Razumijemo da je bilo puno provokacija i siguran sam da čak i tvoj otac to razumije. Da nas netko izvana napadne, ne samo tebe, svi bismo skočili", kazao je ruski predsjednik.

Abdulmanap je, inače, kazao da će kazniti sina gore nego što bi ga UFC ikad kaznio. "Moja ekipa je oduvijek poznata po disciplini", kazao je Abdulmanap. 

Khabib se preko Instagrama zahvalio Putinu na čestitkama i dobrodošlici: "Veliko mi je zadovoljstvo da je moja pobjeda donijela toliko sreće našoj multinacionalnoj zemlji. Ovo je naša zajednička pobjeda".

Nurmagomedov je trebao dobiti dva milijuna dolara nagrade za pobjedu nad McGregorom, ali sportska komisija savezne države Nevade mu još nije isplatila nagradu jer čekaju dovršetak istrage u tučnjavu nakon borbe.

Prije same borbe je McGregor ismijavao Khabibov naglasak, nazivao ga "smrdljivim dagestanskim štakorom", a čak ga je i pokušao udariti prilikom vaganja. 

"Vrijeđa moju religiju, moju zemlju, mog oca. Došao je u Brooklyn gdje je razbio bus i zamalo ubio nekoliko ljudi. Što je s njegovim sranjima? Zašto samo govoriti o tome kako sam ja iskočio iz kaveza. Ne razumijem", kazao je Nurmagomedov na konferenciji za medije nakon borbe.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bojanp 20:19 11.Listopad 2018.

    Putin kao da samo čeka kako bi pljuvao po zapadu,kako ga nije sramota.Narod mu gladan ,iako posjeduju najbogatiju i najveću zemlju na svijetu, a njemu zapad kriv za sve samo ne njegova nesposobnost.