Life
753 prikaza

Studija otkrila: Lezbijke lakše i puno češće postižu orgazam?

Lezbijke
Thinkstock
Žene homoseksualne orijentacije navodno lakše postižu seksualni vrhunac, a za to je zaslužna anatomija žena kojom "regularan" seks ne pruža dovoljan stimulans

Muškarci u pravilu postižu orgazam u 85 posto slučajeva seksa sa ženama, a na listi onih koji najlakše dolaze do vrhunca su lezbijke, koje orgazam doživljavaju u 75 posto slučajeva. S druge strane, žene u vezama s muškarcima dosežu vrhunac u oko 63 posto seksualnih susreta, pokazala je studija američkog Kinsey Instituta, specijaliziranog za područje ljudske seksualnosti.

U anketi je sudjelovalo više od 2850 ljudi starijih od 21. godine, a u njoj su u jednakim omjerima bili zastupljeni muškarci i žene homoseksualne, biseksualne i heteroseksualne orijentacije, piše Health News. 

Svi su sudionici istraživanja seksualno aktivni, a odgovarali su na pitanja učestalosti doživljavanja orgazma tijekom seksa s partnerom u posljednjih 12 mjeseci. Razlika između lakoće postizanja orgazma kod heteroseksualnih i homoseksualnih žena je značajna, zaključili su istraživači.

Prema njima, homoseksualne žene lakše dolaze do vrhunca zbog same anatomije ženskog tijela, budući da je većini žena potrebna dodatna stimulacija klitorisa koju ne omogućava penis za vrijeme seksa. Ipak, bez obzira na broj postignutih orgazama, studija pokazuje da su i homoseksualne i heteroseksualne žene podjednako zadovoljne svojim seksualnim životom. 

To se objašnjava činjenicom da velikom broju žena sam orgazam nije jedini cilj niti užitak koji pronalaze u seksu, objasnili su istraživači.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar teutina
    teutina 22:59 18.Srpanj 2015.

    ma najte shr...t