Life
629 prikaza

Stvari koje se ne smiju reći u Sjevernoj Koreji - ili slijedi kazna!

Kim Jong-un
Youtube
Ove stvari vam se nikako ne preporučuju izgovarati nađete li se u Sjevernoj Koreji, inače biste se mogli pronaći u gadnim problemima s vlastima

Sjeverna Koreja nije samo najzatvorenija zemlja na svijetu već vjerojatno i zemlja s najbizarnijim zakonima.

Kim Jong-un je nedugo nakon dolaska na vlast, 2013. godine, sastavio popis od 28 frizura koje država dopušta. Riječ je o 10 frizura za muškarce i 18 za žene. Čuvena Kimova frizura nije na popisu, očito je rezervirana samo za njega.
No, to nije jedina stvar koja je neobična u toj državi gdje se za život u glavnom gradu koji je daleko od elitnoig mora dobiti posebna dozvola. Veliki i prije svega tašti vođa vrlo je osjetljiv na sve i svašta, a svoje prohtjeve pretvara u naloge policiji koja bez problema hapsi po njegovom nahođenju.

Pogledajte video koji vam otkriva stvari koje ne smijete izgovarati u Sjevernoj Koreji:

 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar una1
    una1 12:51 08.Srpanj 2016.

    Velikodušan je prema ženama,čak 18 dozvoljenih frizura,ajme užasa.