Life
352 prikaza

Sve do zadnjih stranica obrati se nižu jedan za drugim

Znanje
Za “Sjenu zla”, debitantski roman Stacy Willingham, koja je bila copywriter prije nego što je postala spisateljica, već su otkupljena prava za snimanje televizijske serije s glumicom Emmom Stone u glavnoj ulozi

Šest je tinejdžerica nestalo u gradiću u Louisiani kad je Chloe Davis imala 12 godina. Do kraja ljeta njezina oca, zahvaljujući kutijici koju je ona našla, a u kojoj su bili predmeti koje su imale ubijene djevojke, koje je ubojica čuvao kao trofeje, pritvorili su i optužili kao serijskog ubojicu. Chloe i ostatak njezine obitelji - majka i brat - bili su primorani suočiti se s istinom i nastaviti živjeti s posljedicama. Dvadeset godina poslije, Chloe je psihologinja s privatnom praksom u Baton Rougeu i priprema se za svoje vjenčanje. Tijekom godina izbjegavala je svako intimnije povezivanje s muškarcima i prekidala veze nakon nekoliko tjedana ili mjeseci, no napokon je uspjela ostvariti krhku sreću s Danielom. Ipak, ponekad joj se čini da je njezin život izvan kontrole, baš kao i život njezinih pacijenata tinejdžera. Tad nestane nova tinejdžerica. Zatim još jedna. I ono strašno ljeto kao da se ponavlja. Ponovno, naime, nestaju tinejdžerice, i to ponovno one koje je poznavala. Uviđa sličnosti i poveznice s ubojstvima od prije 20 godina i kreće u otkrivanje istine. Otac joj je u zatvoru, pa pretpostavlja da je riječ o oponašatelju.

 | Author: Znanje Znanje

Policija, koja istražuje nestanak njezine pacijentice, u početku ne zna tko je ona, a kad im iznese svoje sumnje o mogućem počinitelju, ne vjeruje joj zbog događaja iz njezine prošlosti. Kad nestane kći njezine najbolje prijateljice, uzima stvari u svoje ruke i slijedi predosjećaj koji je dovodi do neočekivane istine. Autorica je napisala intrigantan triler pun obrata. Kombinirajući iz poglavlja u poglavlje sadašnjost i vraćanje u prošlost, stvorila je napeti roman koji se s lakoćom čita, pri čemu se sumnjivci redaju svakih nekoliko stranica, da bi ih čitatelj potom odbacio, pa bi mu ponovno postali sumnjivi... Sve do zadnjih stranica obrati se nižu jedan za drugim. Kad jedna od danas najboljih spisateljica kriminalističkih romana, Karin Slaughter, “Sjene zla” ocijeni “dinamičnim i maštovitim trilerom s nezamislivim obratima”, preostaje vam samo da uzmete knjigu u ruke i uživate kao i stotine tisuća drugih čitatelja. Za “Sjenu zla”, debitantski roman Stacy Willingham, koja je bila copywriter prije nego što je postala spisateljica na puno radno vrijeme, već su otkupljena prava za snimanje televizijske serije s glumicom Emmom Stone u glavnoj ulozi, a objavljen je u mnogim zemljama. Nakon prvog bestselera s nestrpljenjem se očekuje njezin drugi roman, “Sve opasne stvari”, koji bi se, prema najavama izdavača, u prodaji trebao pojaviti u siječnju sljedeće godine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.