Life
17766 prikaza

Ruski tabui: 7 stvari koje se u Rusiji ne rade

Moskva
DPA/PIXSELL
Nešto što vam je kod kuće normalno, negdje drugdje nije

U Madagaskaru djeca ne smiju izgovarati ime svojeg oca niti spominjati bilo koji dio tijela. Na Tajvanu je nezamislivo pisati poruke ili poštu crvenom kemijskom.

Svaka zemlja ima neke svoje začkoljice koje su u drugim dijelovima svijeta uobičajena pojava, a Rusija nije nikakav izuzetak, piše Business Insider. U svojoj knjizi 'When Cultures Collide: Leading Across Cultures', Richard Lewis iznosi popis od sedam najvažnijih stvari koje biste trebali izbjegavati pri sljedećem posjetu Rusiji:

1. Nemojte nositi kaput unutra

Smatra se nekulturnim nositi kaput u kući. Čak i ako je grijanje pokvareno, stisnite se i odmah objesite kaput na vješalicu.

2. Nemojte držati ruke u džepovima

Nepristojno je hodati okolo s rukama u džepovima. Ako poslujete u Rusiji, pazite da vam ruke uvijek budu na otvorenom, kako ne biste djelovali neuredno.

3. Nemojte sjediti raširenih nogu

Također, nemojte ni slučajno dići nogu tako da gležanj oslonite na koljeno. Uz to, pazite da vam se nikad ne vide potplate, te nipošto nemojte cipelama dodirnuti sjedalicu, budući da se cipele smatraju prljavima.

4. Nemojte zviždati na ulici

Na zviždanje na ulici, ali i unutra, ne gleda se blagonaklono. Kako biste bili sigurni, jednostavno nemojte zviždati nigdje ni ikad.

5. Nemojte jesti na travnjacima

Zaboravite piknike, bez obzira koliko lijepo vrijeme bilo.

6. Nemojte pitati ljude gdje je toalet

Smatra se nepristojnim ispitivati druge gdje se nalazi WC. A to pitanje pogotovo ne biste trebali postaviti osobi suprotnog spola.

7. Nikad se nemojte rukovati kroz vrata

Rusi su poznati po svojoj praznovjernosti. Smatra se nesrećom rukovati se s bilo kime preko praga, pa odgodite pozdravljanje dok ne uđete u zatvoren prostor.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.