Life
23255 prikaza

Tajne lokacije: Ovih 7 mjesta Google ne smije prikazati

Granica SAD i Meksika
1/7
Google Maps
Od vojnih baza do naizgled praznih pustopoljina, ovih sedam lokacija skriva neke velike tajne

Google Maps nevjerojatno je popularan alat za gledanje svijet iz ptičje perspektive. Iz udobnosti svoga doma možete posjetiti saharsku pustinju i nekoliko sekundi kasnije možete razgledavati sibirsku tundru.

Međutim, kako piše Business Insider, ovih sedam mjesta nećete vidjeti.

7. Zračna baza Volkel

Zračna baza Volkel | Author: Google Maps Google Maps

Na pola puta između nizozemskih gradova Eindhovena i Nijmegena nalazi se zračna baza Volkel. Sudeći prema dokumentima objavljenima putem Wikileaksa, američka vojska navodno je tamo smjestila 22 nuklearna projektila zaostala iz razdoblja Hladnog rata.

6. Rosas

Rosas Španjolska | Author: Google Maps Google Maps

Nedaleko od španjolske obale Mediterana nalazi se komad crnila na Googleovim kartama. Pretpostavlja se da se tamo još uvijek nalazi američki radarski sustav za nadgledanje tog dijela Sredozemlja.

5. Agencija za državnu sigurnost

National Security Bureau | Author: Google Maps Google Maps

Na brdu iznad tajvanskog glavnog grada Taipeija smjestila se njihova obavještajna agencija, National Security Bureau. Njihovo ogromno sjedište ima samo jedan cestovni prilaz i toliko je tajno da ga neće moći vidjeti ni na satelitskim snimkama.

4. Izrael

Izrael | Author: Google Maps Google Maps

Iako je moguće vidjeti neke snimke iz zraka, ako pokušate te iste slike povećati, vidjet ćete da su sve zgrade zamućene. Čini se da je to namjerno zato što je slična situacija sa svim dijelovima Izraela.

3. NATO baza Geilenkirchen

NATO zračna baza Geilenkirchen | Author: Google Maps Google Maps

Uz samu granicu Njemačke i Francuske, nedaleko od Kolna smjestio se gradić Geilenkirchen. Ono što je najzanimljivije je što je tek nekoliko kilometara od gradića smještena NATO-va zračna baza koja je dobrim dijelom zamućena.

2. Helipuerto de Cartagena

Helipuerto de Cartagena | Author: Google Maps Google Maps

Španjolska se još jednom našla na ovom popisu i to opet je riječ o sredozemnoj obali. Nedaleko od grada Cartagene smjestila se nepoznata mrlja i nitko ne zna što skriva.

1. Granica SAD-a i Meksika

Granica SAD i Meksika | Author: Google Maps Google Maps

Granicu između tih dviju država velikim dijelom čini rijeka Rio Grande. Međutim, jedan dio rijeke u okrugu Hudspeth u Teksasu je zamućen. Dvadesetak kilometara granice u blizini Ciudad Juareza je zamućeno, a vjeruje se da je to urađeno kako bi se otežalo krijumčarenje ljudi i narkotika preko granice. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.