Life
1468 prikaza

U ovoj se obitelji jede samo meso, i to 5 kilograma na dan!

Obitelj koja jede samo meso
zerocarbzen.com
Obitelji Anderson svaki je dan gozba - jedu dok im želuci nisu puni, a na meso ne stavljaju ni začine. Ne uzimaju niti dodatne vitamine, piju samo vodu, a tako hrane i djecu

Istinski mesožderi, tako sebe naziva obitelj Anderson koja se svesrdno trudi srušiti nutricionističke teze da je za zdrav i dugi život potrebno jesti raznoliko. Oni već 17 godina prakticiraju prehranu s nula ugljikohidrata te tvrde kako su zbog toga sretni, zdravi i snažni već gotovo puna dva desetljeća, prenosi Oddity Central.

Sve je započelo nakon što je Joe Anderson eksperimentirao s visokoproteinskim dijetama u 1990-ima, a njegova je žena Charlene oboljela od lajmske bolesti koju prenose krpelji. Jedina hrana koju je tada mogla jesti bez loših reakcija bilo je crveno meso. Nekoliko sljedećih godina proučavali su režime prehrane koji se temelje na mesu te su postupno prešli na isključivo mesnu prehranu.

Na početku su još jeli proteinske namirnice poput jaja, sira i zobi te razne vrste mesa poput ribe, slanine, piletine i janjetine. No brzo su uvidjeli da im druge vrste mesa ne odgovaraju toliko koliko govedina.

- Što smo više govedine jeli, to smo imali manje želje za drugom hranom. Primijetio sam da su mi od jaja i mliječnih proizvoda oči natečene, a primijetio sam i glavobolje te curenje nosa - kaže Anderson.

Joe danas ima 52., njegova supruga Charlene 42., a sinovi Charlie i George stari su osam i deset godina. Svakodnevno oni imaju tek jedan obrok - večeru koja se sastoji od govedine, po mogućnosti od goveđih rebrica. Kaže kako se najedu "do zuba" - Joe pojede oko 1,5 kg mesa, a Charlene i dečki oko 1 kg.

- Nama je svaki dan gozba - kaže Joe.

Obitelj koja jede samo meso | Author: zerocarbzen.com zerocarbzen.com

Meso ne sole niti ne koriste druge začine, jer misle kako zbog toga zadržavaju vodu. Od pića piju isključivo vodu, a ne uzimaju nikakve dodatke prehrani, poput vitamina ili minerala. Na njihovom je popisu za kupovinu isključivo samo jedna stvar - govedina, a račun je poprilično velik, od 7.000 do 12.000 kuna.

Djeca Andersenovih poprilično su se brzo prilagodili tom načinu prehrane, a roditelji im daju isključivo meso od prvog dana prelaska na krutu hranu. U dobi od oko četiri godine postali su znatiželjni pa su eksperimentirali s hranom, a roditelji su im rekli da jedu što žele, no da obraćaju pozornost na to kako se osjećaju nakon obroka.

Ponekad pojedu komad torte ili nešto slično, no odmah se osjećaju fizički loše.

Joe vjeruje kako je voće najgora moguća vrsta namirnice za ljude, a to je isprobao na svojim dječacima, koji su nakon jabuka i kupina plakali. Savjetuje svima da isprobaju taj način prehrane, pa sami vide kako se osjećaju i što je dobro za njih. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.