Life
21300 prikaza

U sebe unijeli enormne količine droge - i još su živi!

Mick Jagger
DPA/PIXSELL
Od klinika za odvikavanje, do mijenjanja krvi ili pak lude sreće - nikome nije jasno što im je spasilo život

Kad su droga i alkohol vaša svakodnevica poput ispijanja čaše vode, stvari se ne moraju činiti nužno loše ako pritom imate stotine tisuća obožavatelja, milijune na računu i još ste si bolji na sceni "pod utjecajem" - barem je takva logika brojnih glazbenih legendi koje su tijekom svog života u sebe unijeli količine droge koje bi ubile konja, no nekim su čudom ostali živi.

1. Mick Fletwood

Ovaj 198 cm visok bubnjar grupe Fleetwood Mac, danas star 69 godina, živi kao običan umirovljenik na otočju Maui već godinama. No, 1970-ih i 1980-ih tijekom velikog uspjeha grupe, u sebe je svakodnevno unosio ono što je nazivao "tsunamijem kokaina". Izračunao je kako je svakog dana ušmrkao barem 6 grama bijelog, a to ga je dovelo do problema s psihičkim zdravljem, raspadom tri braka i nekoliko bankrota.

2. Keith Richards

Keith Richards | Author: DPA/PIXSELL DPA/PIXSELL
Jedan od najvećih ovisnika svakako je legendarni gitarist Rolling Stonesa, Keith Richards. On je drogu "proždirao", zbog čega je nekoliko puta gotovo umro, a uspio se izvući i kad mu je netko 1970-ih u Švicarskoj u drogu podmetnuo otrov strihinin. Preferirao je heroin i kokain, a tijekom kasnih 1970-ih je pod utjecajem uspio izdržati punih devet dana bez spavanja. Prestao je s drogama 2006. kad je tijekom obiteljskog odmora pao sa stabla kokosa i doživio potres mozga. Danas tvrdi da ga je spasilo to što je, prema vlastitim standardima, s drogama bio "umjeren".

3. Elton John

Pop i rock legenda počeo je uzimati kokain 70-ih kako bi postao "otvoreniji prema ljudima". Na pozornici je bio samopouzdan, no čim bi sišao s nje kokain je vidio kao jedini lijek za svoju sramežljivost. Bliski prijatelji otkrivaju kako je uzimao tolike količine da je bio na sigurnom putu da umre.

Legendarni boksač Mike Tyson MIKE TYSON Life Cijeli život u carstvu orgija, prostituki i droge

Sam je pjevač priznao kako je 1989. uzimao kokain svake četiri minute te nije htio izaći iz kuće na dva tjedna.  Zbog toga je imao teške napadaje i neprekidna krvarenja iz nosa, a uspio se izliječiti 1990.

4. Mick Jagger

Još jedna legenda Stonesa izjavio je kako je nekoć više mislio na to kako će uzeti heroin nego na išta drugo. On priznaje da i danas zna ponekad uzeti neku od droga objašnjavajući da s vremenom uzimaš drogu kako bi mogao seksati i svirati rock jer te tri stvari (zajedno s drogama) čine Sveto trojstvo.

5. Stevie Nicks

Glazbenici koji su gotovo umrli od droge | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Pjevačica grupe Fleetwood Mac također je uživala u kokainu i to punih devet godina. Liječnici su je 1986., nakon što si je napravila pravu rupu u nosu, upozorili kako će umrijeti kroz mjesec dana nastavi li ga uzimati. Nakratko je prestala na liječenju, no drogi se opet vraćala. Liječnici su joj na kraju propisali supstancu Klonopin kako bi je skinuli s kokaina, no postala je ovisna o njemu, a pjevačica se prisjeća kako joj se "skinuti" s toga bilo teže nego bilo što drugo u životu - koža joj se ljuštila, kosa joj je otpala.

6. Shane MacHowan

Frontmen grupe The Pogues, danas star 59 godina, tijekom godina je popio more žestica. Uz to je konzumirao i heroin, premda mu je po vlastitom priznanju alkohol bio draži. Zbog ovisnosti je spao svega na tri zuba, a većinu je ili uništio ili su mu izbijeni van prilikom barskih tučnjava. Liječnici su mu 1979. dali prognozu od još samo 6 tjedana života, no on i danas uživa u kapljici, premda navodno umjerenije.

7.  Steven Adler

Glazbenici koji su gotovo umrli od droge | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Bubnjar Steven Adler, član orginalne postave Guns N'Rosesa, doista je imao apetita za samouništenje, kako i sugerira njihov album iz 1987. Njegova je ovisnost o kokainu bila toliko teška da je bend bio prisiljen otpustiti ga 1980., a u to je doba on preživio prvi moždani udar nakon što si je injektirao preveliku količinu droge. Poslije je doživio još jedan moždani i srčani udar, a na hitnu je odlazio čak 31 put u životu. Zastajkivanje u njegovom govoru posljedica je moždanih udara, a uspio se očistiti tijekom rehabilitacije 2008.

8. John Frusciante

Imao je 18 godina kad se pridružio Red Hot Chili Peppersima, mijenjajući gitarista Hillela Slovaka koji je umro od predoziranja heroinom. I sam je iskusio težinu ovisnosti 1990., a zbog nje je i izašao iz benda 1992.

Festival Outlook Britanski diler Life "Prodajem drogu po hrvatskim festivalima. Hrvati su skroz ludi"

Kasnije je priznao kako je snimao solo albume samo kako bi zaradio za drogu. Izgubio je sve zube i morao presađivati kožu kako bi prikrio sve ožiljke od apscesa koji su bili posljedica nepravilnog injektiranja kokaina i heroina.

9. Duff McKagan

Još jedan Guns je zbog droge i alkohola krajem 80-ih i u 90-ima živio u pravoj noćnoj mori. Svako je jutro kraj njegovog kreveta morala stajati boca votke, a uz to je trošio i ogromne količine heroina i kokaina. Rani znakovi problema su bili ispadanje kose, krvarenje iz prstiju koje nije prestajalo i bol u bubrezima kod mokrenja. Na kraju mu se gušterača napuhala poput nogometne lopte i ruptirala od silnih količina alkohola, a to je bila i prekretnica nakon koje se očistio.

10. Ozzy Osbourne

Glazbenici koji su gotovo umrli od droge | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons
Ako je netko medicinsko čudo, tada je to zasigurno 68-godišnji Ozzy. On se 40 godina ubijao u drogi i alkoholu. Od droga je najčešće pušio travu, uzimao LSD, kokain i heroin, a poslije je prešao na tablete Vicodin i Valium te u taj bolesni koktel ubacivao još sve i svašta. Liječnici su mu rekli da bi količine i kombinacije koje uzima dokazano ubile svakog ubile. Njegova je žena izjavila kako će nakon apokalipse preživjeti samo Keith Richards, Ozzy Osbourne i žohari.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Larisa 14:19 12.Srpanj 2017.

    Heheh

  • Bizmo 14:18 12.Srpanj 2017.

    daj oni su mala dica za Baru

  • crazy.dictator 12:08 12.Srpanj 2017.

    znaci droga ne ubija. stetna je neotpornost na istu :-)