Life
6457 prikaza

Uklete crkve: 7 svetišta koje opsjedaju duhovi

Prikaz uklete crkve
Thinkstock
Trupla bez glava koja hodaju oko oltara, prikaze male djece ili pak starog mornaričkog kapetana - javljaju se i u crkvama!

Koliko god posvećena bila, niti vjerska mjesta nisu imuna na pojavu duhova. Najbolji primjer za to je ovih sedam crkvi koje su poznate po svojoj ukletosti, a uz većinu njih nalaze se groblja odakle ti duhovi potječu.

1. Nacionalna katedrala u Washingtonu

Ubojstvo u knjižnici Nacionalne katedrale bilo je okidač glasinama koje kruže već desetljećima. Osim duha ubijenog, navodno se u hodnicima oko crkve često javlja i duh pokojnom američkog predsjednika Woodrowa Wilsona. On izlazi samo po noći, a tada se u tišini čuje samo kucanje njegovog štapa po drvenim podovima.

2. Kapela St Paul's U New Yorku

Najbliža kapela distriktu Broadway već je dugi religiozno svetište koje posjećuju glumci prije i poslije predstava. Stoga ne čudi kako je duh koji opsjeda ovu crjvu navodno glumac, no bez glave. On je glumio u predstavi Hamlet, a ulogu je doživio malo preozbiljno te je doista ostao bez glave i umro.

Ilustracije duhova i smrti | Author: Thinkstock Thinkstock

3. Katedrala St Louis, Louisiana

New Orleans je zbog svoje duge i mračne povijesti gotovo glavni grad svega paranormalnog u SAD-u. Čak i najveća katedrala u gradu nije izbjegla takve pojave. Navodno su na njenom zemljištu pokopana dva vudu svećaika i šest žrtava ubojstva. Tih šest tijela pronađeno je obješeno na stepeništu crkve, a crkva se pobrinula za pogreb. No, čini se kako ni tamo nemaju mira u zagrobnom životu.

4. Episkopalna Crkva St Paul u Floridi

Po broju javljanja i zabilježenih paranormalnih pojava, u toj crkvi duhovi organiziraju balove svake večeri. Navodno se u njoj javlja duh starog brodskog kapetana i renesansnog istražitelja te brojni dječji duhovi te žrtve čiji slučajevi ubojstva nisu nikad razjašnjeni. Zbog toga se navodno u ovu crkvu ne može ući u večernjim satima.

5. Crkva Borley u Essexu

Britanska je crkva navodno jedno od najukletijih mjesta na svijetu. Britanska je crkva navodno jedno od najukletijih mjesta na svijetu. Sadašnja crkva je sagrađena na mjestu benediktinskog samostana kojeg su i prije nekoliko stoljeća posjećivali duhovi. Njeni posjetitelji navodno često čuju neobjašnjivu glazbu s orgulja, a moguće je čuti i mistično pjevušenje. Istražitelji paranormalnog tvrde da su čak uhvatili neke od duhova na videu.

Pogledajte video:

6. Crkva Egg Hill, Pennsylvania

Ova je crkva zasigurno jedna od najosebujnijih. Već u 19. stoljeću kad je izgrađena, u njoj se ubio jedan dječak ministrante ispred cijele zajednice tijekom mise. Danas posjetitelji tamo često mogu vidjeti krvave otiske koji odjednom nestaju sa zidova, zvona crkve koja zvone sama od sebe. često usred noći... Navodno tamo vladaju tako jake sile koje mogu doslovno gurniti čovjeka, a često ih bacaju prema jezivom podrumu gdje je jedan od preminulih svećenika navodno radio razna zlodjela.

Ukleta Egg Hill crkva | Author: Wikimedia Commons Wikimedia Commons

7. Crkva st Mary u Bedfordshireu

Ova britanska crkva ne samo da je ukleta, već navodno služi kao vrata u pakao, jer su je sagradili obožavatelji Sotone i štovatelji crne magije. S vremenom su je preuzeli svećanici, a nekadašnji vlasnici crkve navodno lunjaju njome. Kako su umrli od kuge, njihova se tijela raspadaju, pa se osjeća miris truleži, a prikaze su duhovi u krpama s kojih pada koža.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.