Life
1327 prikaza

Vampirske farme: Izvlače krv kobilama i daju ih svinjama

Snimke s vampirskih farmi konja
screenshot/youtube
Na vampirskim se farmama kobile namjerno oplođuju jer njihova krv sadrži hormon uz koji svinje postaju plodnije

Šokantne snimke otkrivaju kako se na tisućama trudnih kobila izvlači krv iz tijela - sve kako bi se potaknulo razmnožavanje kod svinja. Razlog je jasan - profit, no mjere koje proizvođači mesa i mesnih proizvoda svakodnevno prelaze su šokantne, kažu iz udruženja Animal Welfare Foundation koji su i objavili snimke.

Praksa koja se izvodi na južnoameričkim farmama, ali i u drugim dijelovima svijeta, podrazumjeva oplođivanja kobila iz isključivo jednog razloga, povećanja plodnosti svinja.

Nakon što ih oplode, kobilama izvlače krv jer ona sadrži vrijedan hormon rasta gonadotropin (PMSG). Potom se on injektira svinjama te im omogućuje vrlo brzu oplodnju - čak dva dana nakon što su s cice skinuti praščići.

Tako se svinje koje su se upravo okotile nasilno stavljaju u fazu "tjeranja". 

Takva svinjetina završava diljem svijeta, a ponajviše u Velikoj Britaniji. Problem je u tome što europski zakoni ne zahtijevaju od proizvođača da na svojim proizvodima navode korištenje hormona. 

Osim kod svinja, isti se hormon koristi i kod krava te ovca, najviše na farmama u Urugvaju te Argentini, koji su veliki izvoznici mesa.

Pogledajte video:

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.