Life
3693 prikaza

Vodič za sponzoruše: "Treba ga navući na seks"

Isječak iz dokumentarca Žene bogataša
screenshot/youtube
Preko 89 posto milijardera svijeta su muškarci, dok su žene koje imaju takav status ili nasljednice ili razvedene od bogatih

Britanski dokumentarac koji bi se lako mogao tumačiti kao svojevrsan vodič za sponzoruše o tome kako "upecati" bogatog muškarca, progovara o modernom društvenom fenomenu prema kojem žene siromašnijeg imovinskog statusa ulažu velik trud, vrijeme pa i nobac na to kako bi postale "materijal" za suprugu milijunaša ili još bolje - milijardera.

U njemu se objašnjava kako je većina ultra bogatih žena današnjice to postalo dobrom udajom ili nasljedstvom, a velik broj njih koje su se udale za milijunaša ili milijardera su se i rastale nakon 5 godina braka, tako si osiguravajući financijsku sigurnost, odnosno luksuzan život.

Koliko je "bogato se udati" postala životna misija brojnih djevojaka koje su odlučile kapitalizirati svoju ljepotu i mladost umjesto pameti u smjeru edukacije ili nečeg sličnog, dokazuje čak i otvaranje tzv. akademija ili škola za sponzoruše.

Jednu od njih osnovala je u New Yorku Carla Abonia, 37-godišnja profesionalna sponzoruša - kako sama sebe naziva. Ona je udružila snage sa svojim sponzorom te su osnovali školu u kojoj će učiti žene kako da postanu najbolje zavodnice, a glavni kolegiji su seksualnost, razumijevanje i damsko ponašanje. Osim toga, u školu dolaze i estetski kirurzi koji sugeriraju damama što bi na sebi trebale promijeniti kako bi izgledale što privlačnije.

Pogledajte cijeli dokumentarac:

No, da bogataši nisu uvijek tako naivni dokazuje i internetski hit u kojem je jedan bankar spustio djevojci koja se predstavila kao sponzoruša na jednoj stranici za upoznavanje. Ona je tražila pomoć kako da osvoji bogataša:

Bit ću iskrena. Imam 25 godina, vrlo sam lijepa, imam stila i dobar ukus. Želim se udati za muškarca koji zarađuje 500.000 dolara godišnje (oko 3,4 mil. kuna) ili više. Moglo bi se reći da sam pohlepna, ali godišnja plaća od milijun dolara u New Yorku se smatra plaćom srednje klase.

Moj zahtjev nije velik. Postoji li itko na ovom forumu tko zarađuje 500.000 dolara godišnje? Je li u braku? Ako postojiš, željela bih te pitati što moram učiniti da se udam za bogatog čovjeka poput tebe. Najbogatiji muškarac s kojim sam izlazila zarađivao je 250.000 dolara na godinu, i tad mi se činilo da je to moja gornja granica. Ali, ako netko poželi preseliti se u bogatašku četvrt na Manhattanu, tih 250.000 dolara nije dovoljno.

Ovdje sam ponizno da postavim nekoliko pitanja:

1. Gdje se većina bogatih neženja okuplja? (Navedite popis imena i adrese barova, restorana, teretana)

2.  Na koju dobnu skupinu trebam ciljati?

3. Zašto većina supruga bogataša izgleda prosječno? Upoznala sam nekoliko djevojaka koje niti dobro izgledaju, niti su zanimljive, a imaju priliku udati se za bogate dečke.

4. Kako odlučuješ tko može biti tvoja žena, a tko samo tvoja djevojka? Moj cilj je vjenčati se.

Gospođica Lijepa

Evo što joj je odgovorio:

Draga gospođice Lijepa, 

Pročitao sam tvoj post s velikim zanimanjem. Pretpostavljam kako ima puno djevojaka koje imaju slična pitanja kao što je tvoje. Molimo dopusti mi da analiziram svoju situaciju kao profesionalni ulagatelj.

Moj godišnji prihod je veći od 500.000 dolara godišnje što udovoljava tvojim kriterijima, ali nadam se kako je svakome jasno da neću ovdje gubiti vrijeme. Sa stajališta poslovnog čovjeka, odluka da se oženim s tobom bila bi loša. Razlog je vrlo jednostavan pa ću ti objasniti.

Detalje ću ostaviti po strani, ono što ti pokušavaš napraviti je razmijeniti ljepotu za novac. Osoba A pruža ljepotu, a osoba B plaća za to, i to je pošteno. Međutim, ovdje postoji nepremostiv problem. Tvoja ljepota će nestati, ali moj novac neće bez ikakvog valjanog razloga. Činjenica je, moj prihod se može povećati iz godine u godinu, ali ti ne možeš biti sve ljepša.

S gledišta ekonomije, ja sam imovina kojoj cijena raste, a ti si imovina kojoj cijena pada. Ali to nije samo normalni pad vrijednosti, već eksponencijalni. Ako ti je ljepota jedina imovina, tvoja vrijednost će za deset godina biti puno manja. 

Ako predmetu "trgovine" pada vrijednost, prodaje se. Nije dobra ideja zadržati ga dugoročno. Isto vrijedi i brak koji ti želiš. To je možda okrutno za reći, ali moram kako bi ti donijela mudriju odluku, imovina kojoj vrijednost pada bit će prodana ili dana u najam. 

Svatko s preko 500.000 dolara zarade godišnje nije lud; mi bi s tobom samo izašli, ali ne bi se oženili za tebe. Savjetovao bih ti da zaboraviš tragati za idejama kako se udati za bogataša. Mogla bi tražiti način kako da se sama obogatiš i zarađuješ 500.000 dolara na godinu. To je puno vjerojatnije nego to da češ pronaći bogatu budalu. 

Nadam se je ovaj odgovor pomogao.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.