Life
918 prikaza

Zadovoljni i sretni radnici sa kućnim ljubimcima u uredu

Pas u uredu
Thinkstock
Životinje u radnom okruženju pomažu i kod povezivanja kolega

Sve više i više tvrtki svojim zaposlenicima dopušta i zapravo ih potiče da na posao dođu sa svojim kućnim ljubimcem. Osim što, kako kažu razna istraživanja, rad u okruženju sa životinjama opušta čovjeka, čini se kako njihov boravak u poslovnom prostoru može radnike i zbližiti.

Nimo je jedan od rijetkih koji svako jutro jedva čeka da dođe na svoje radno mjesto. Veselo prati svoju vlasnicu Thimpaporn Phopipat koja ga svaki dan vodi u marketinšku agenciju u Bangkoku u kojoj radi. 

"Budući da volim pse, poželjela sam raditi u ovoj agenciji", rekla je ova 29-godišnjakinja koja na posao vodi i Muu Pan, svoju chihuahua.

Ovaj trend s psom na posao postao je posebno popularan na Tajlandu, i posebno u kompanijama poput marketinških agencija u kojima zaposlenici počesto na poslu ostaju duže od uobičajenih osam sati. Neki će reći kako ovakva politika može umanjiti stres na poslu, no isto tako privući, ali i zadržati radnike. Agencija poput ove koje potiču dolazak pasa na posao imao mnogo, no YMD najveća je među njima. Tako se može pohvaliti sa 200 zaposlenika i 20 pasa koji redovito dolaze na posao, piše Euronews. 

Haski na ledenjaku Najbolji friend Znanost Otkriće: Psi kamenog doba skoro su isti kao današnji

Iako će većina studija potvrditi kako je riječ o pozitivnoj stvari, ona iz 2017. godine objavljena u International Journal of Environmental Research and Public Health upozorila je kako opasnost u ovoj praksi leži u slučaju pojave alergija i bolesti vezanih uz životinje. 

No čak i oni koji ne dovode svoje pse na posao, reći će kako životinje u radnom okruženju pomažu i u povezivanju kolega. 

"Ponekad stvari mogu postati malo kaotične, no to je neka dobra vrsta kaosa, jer me čini sretnom i opuštenom", kaže Jitramas Watana.

Vrata ove agencije psima su otvorena već osam godina, od njezinog osnutka. 

"Meni je to jako veselo, i osjećam se kao da smo doma", rekla je 42-godišnja vlasnica agencije Anankarat Kongpanichkul.

Možemo se samo nadati kako će ovakvih primjera i diljem Hrvatske biti sve više, a osim što će razveseliti kolege na poslu, razveselit će i naše četveronožne vjerne prijatelje. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.