Life
34578 prikaza

Zaludjela je svijet, ali ljepota joj je uništila život

Top Gun
1/3
Paramount
Kelly Mcgillis bila je zvijezda filma Top Gun čiji se nastavak najavljuje, a ljepota i slava joj nisu donijeli ništa dobro

S najavama snimanja holivudske uspješnice Top Guna, javnost se prisjetila zvijezde koja je uz bok Toma Cruisea glumila u  prvijencu koji ga je proslavio

Iako je zgodna plavuša nakon glavne uloge u filmu Top Gunu stekla svjetsku slavu i postala jednom od najpoželjnijih svjetskih glumica, čini se kako je njen privatan život sve samo ne holivudska bajka.

U stvarnosti, Kelly McGillis se već 30 godina bori s depresijom i PTSP-om kao posljedicom silovanja i napada.

Dvostruko brutalno silovanje

Danas 59-godišnju glumicu silovala su dva muškarca prije 35 godina - 1979., Naime, ona se iz provincije doselila u Ney York kako bi studirala glumu i ostvarila karijeru o kojoj je sanjala te je tamo unajmila i stan.

Jednog je poslijepodneva, dok je izlazila iz kade, začula neobične zvukove. U stan su joj provalila dva muškarca koji su je uz prijetnju nožem odvukli u spavaću sobu. Unatoč njenom opiranju i vikanju, fizički su je svladali, silovali, pljuvali, udarali i boli nožem.

- Mijenjali su se na meni i govorili kako će me tući sve dok ne umrem. Zaista sam mislila da ću umrijeti i isključila sam se, predala - izjavila je poslije o svojoj traumi.

No, to se nasreću nije dogodilo i policija je stigla na vrijeme da joj spasi život, iako su napadači pobjegli. Nju su odvezli u bolnicu, a silovatelji su uhvaćeni mjesec dana poslije.

Nije mogla vjerovati muškarcima

Nakon brutalnog napada koji je doživjela, Kelly je oboljela od depresije, prepustila se piću te više nikako nije mogla uspostaviti normalan odnos s muškarcem.

Kelly McGillis | Author: Press Association/PIXSELL Press Association/PIXSELL
Njena autodestrukcija ju je odvela na put droge s kojom se dugo borila. Godine jada i tuge napokon je uspjela prebroditi rehabilitacijom i psihoterapijom te se čini kako je pronašla svoj mir u 2009. godini.

Tada je već osam godina bila "čista", obnovila je svoj odnos s kćerkama koje je imala iz sva prijašnja braka, a sama je shvatila kako je zapravo lezbijka.

Nikud ne ide bez oružja

Iako se činilo kako je nasilna prošlost iza nje, ponovno je doživjela traumu prošle godine kad je u njenu kuću upao provalnik.
Iako joj nije ništa napravio, stare rane su se otvorile, a Kelly je priznala kako su je tri muškarca silovala i kad je imala samo 12 godina - što je do tada tajila.

Odlučila je preuzeti kontrolu u svoje ruke te je nabavila dozvolu za nošenje oružja. Danas bez njega nikud ne ide.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.