Life Svjetsko prvenstvo 2018
2364 prikaza

Zašto će nam nedostajati baš ovo Svjetsko prvenstvo?

Hrvatska je srebrna na SP 2018.
1/3
Dylan Martinez/REUTERS/PIXSELL
Oni koji ne prate europske klubove tijekom prvenstava, svake četiri godine imaju Svjetsko prvenstvo kao jednomjesečni blagdan nogometa

Nogometni fanovi Svjetskog prvenstva mogu biti zadovoljni. Rusija 2018. nije nas razočarala iako u prva dva tjedna, kad su krenuli mečevi, neki su već kritizirali da je kvaliteta mnogo lošija nego li u Ligi prvaka.  

Ako se pravim ljubiteljima nogometa Svjetsko prvenstvo bez Italije i Nizozemske činilo turobnim, ono što se dogodilo u roku iduća dva tjedna u Rusiji, bilo je potpuno nezamislivo, piše portal espn.com.

Stadion u Krasnodaru NISU IM DALI Life Najnogometniji grad: Nisu im htjeli dati nijednu utakmicu

Njemačka je otišla brže nego ikad u svojoj povijesti, a jedan vikend očistio je i Portugal i Argentinu.

Oni koji ne prate europske klubove tijekom prvenstava, kao i sve ono što se oko njih događa, od transfera, do trijumfa, svake četiri godine imaju Svjetsko prvenstvo kao jednomjesečni blagdan nogometa. 

Ovdje su najbolji igrači na planeti, priznaju se regionalne različitosti, a onda je tu FIFA da ih stavi u globalni okvir. 

Finale Svjetskog prvenstva Hrvatska Francuska | Author: David Klein/Press Association/PIXSELL David Klein/Press Association/PIXSELL
Svjetsko prvenstvo je i prilika da se primijeni popularna psihologija u kojoj zvjezdani pojedinci izlaze iz svoje zone udobnosti. Više ne igraju u klubovima koji ih mogu kupiti za basnoslovni novac, nego su pravedno raspoređeni po nacionalnim timovima, gdje uz njih ne igraju najbolji na kugli zemaljskoj.

Najbolji napadači, veznjaci i stoperi ne igraju zajedno, nego su im suigrači odabrani po zajedničkom ključu, a to je zajedničko državljanstvo jedne od ukupno 32 ekipe koje su se ove godine natjecale u osam grupa.  

I za uspjeh će biti nagrađeni, ali to ni približno neće biti onoliko koliko bi dobili u svojim klubovima. Igrajući za svoje reprezentacije, ti su pojedinci zaslužni ili za uspjeh ili za neuspjeh. No, Luka Modrić, tako je barem izgledalo - nije imao s tim problema. Nije imao problema ni s glavom, ni s nogama, u Rusiji je njegov tim marširao iz pobjede u pobjedu sigurnim korakom. 

Navijači gledaju utakmicu Hrvatska Francuska u pulskoj Areni | Author: Dusko Marusic/PIXSELL Dusko Marusic/PIXSELL

I na kraju, kako se pokazalo, pokal kući ne nose timovi koji žive od stare slave, koji imaju najskuplje igrače, niti oni koji u svojim redovima imaju neupitnu zvijezdu. Pobjeđuju oni koji znaju izbalansirati svoje vještine, koji najbolje improviziraju i oni koji se najbolje znaju prilagoditi nepoznatom.

Na drugom kraju ljestvice - ispale su ekipe poput Argentine s Messijem. Rusija je izbacila uglednu Španjolsku. Za one koji su naviknuli na pobjede sve to je bilo previše frustrirajuće i uznemirujuće za nogomet. Nazivali su to anti-nogometom. 

Hrvatski navijači POVRATAK ŠAMPIONA Top News Organizator dočeka otkriva kako će se dočekati vatreni

S druge strane, postoji neka perverzija u radosti gledanja takvih utakmica s neočekivanim ishodom. I na kraju vraćamo se na Didier Deschampsa, izbornika francuske reprezentacije koji je rekao:"Istina dolazi s onim što se događa na terenu".

Uglavnom, sad kad je sve završilo, možemo biti žalosni što je gotovo. Ali zasigurno, svakome od nas ovo je prvenstvo ostavilo mnoge drage uspomene. Svakome tko god pokušava sebi objasniti odakle tolika glad za Svjetskim nogometnim prvenstvom bez obzira na državu ili kontinent, odgovor daje jedan ruski navijač: "Ne možete popiti previše votke, možete samo previše pojesti." 

Već jedva čekamo 2022. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Monamossa
    Monamossa 01:54 21.Srpanj 2018.

    Dobrodošli na najbolju stranicu sex dating ==>> Sexydrom.com

  • lindamoore 01:41 21.Srpanj 2018.

    Kako sam dobio željeni iznos zajma od pouzdanog zajma. Moje ime je Valentina Slawson samohrana majka s dvoje djece iz Chicaga. Želim koristiti ovaj medij da bih zahvalio i zahvalio MR-u. George Franklin iz tvrtke George Franklin Loan Finance Ltd. ... prikaži još! s Whatsapp brojem +1 (929)222-7999, jer mi je odobrio zajam od 97.000 dolara za kupnju vlastite kuće uz nisku kamatnu stopu od 2%. Također želim doprijeti do javnosti i svima kojima je potrebna zajam za razne svrhe, savjetovat ću vam da se obratite tvrt