Life
1757 prikaza

Zbogom prostituciji u Crvenoj četvrti Amsterdama?

Eskort djevojka
Thinkstock
Svjetska prijestolnica tolerancije poznata po prostitutkama u izlogu, no gradske vlasti su napravile novi plan i velik broj njih se zatvara

Sirov i gurnut u lice, zavodljiv i dostupan - takav je seks oduvijek bio u slavnom Red Light Districtu Amsterdama. U Nizozemskoj je naplaćivanje seksualnih usluga započelo još 1815., premda je u Četvrti crvenih svjetiljki postojali i prije toga, ali tako da su vlasti na to žmirile.

Na samom početku rada zavjese su bile navučene, no s vremenom i smanjivanjem javnog morala te povećanjem tolerancije, one su se sve više otvarale. Osim toga, četvrt je poznata i po brojnim sex shopovima i klubovima, shopovima s kanabisom i erotskom kazalištu Moulin Rouge, no dio seksualnog karaktera te svjetski poznate ulice će ubrzo nestati.

Do sada zatvoreno 150 "bordel prozora"

Još je 2008. gradonačelnik Job Cohen pokrenuo "Projekt 1012", desetogodišnji plan kojim se četvrt trebala "poboljšati" te privući drugi tip posjetitelja, piše CNN. 

Seks radnice u izlozima već su počele mijenjati mladi umjetnici koji će pokazivati svoje slike, skulpture i odjeću iza navučenih zastora. Za sada je zatvoreno 150 od ukupno 470 "bordel prozora" te je vjerojatno kako će se još njih zatvoriti, premda će neki ipak ostati raditi, dok će erotski teatar i muzej posve sigurno ostati u četvrti kao "obilježje grada".

Natpis iz Crvene četvrti Amsterdama | Author: Thinkstock Thinkstock

Cijena prozora - i prostitutke

Koliko je obilazak prostitutki uobičajen - više za turiste nego same Nizozemce, svjedoči kako se u njihovom žargonu ustalila i riječ "hoerenlopen" - doslovnog značenja "ići od kurve do kurve". 

Polugole djevojke iza prozora poziraju i pohotno pozivaju prolaznike, a ona je zapravo poslovni čovjek. Ona je zakupac, iznajmljuje taj prozor i prostor na određeno vrijeme, najčešće na dan ili pola dana. Sama mami mušterije, za prostor plaća od 100 do 150 eura po danu i formira cijene seksa.

Kako izgleda seks?

Klasična usluga koju djevojke pružaju košta 50 eura, a opisuju je kao "suck and fuck". Ona obično traje maksimalno 20 minuta. Ulaskom u prostor, klijent traži uslugu, a ona počinje "zavođenjem", obično trljanjem silikonskih grudi po leđima ili prsima klijenta. Često će uzeti i penis klijenta te se s njime igrati među grudima.

Zatim kreće u akciju i navlači kondom, pa slijedi oko pet minuta oralnog seksa. Nakon toga slijedi penetracija - u pozi kojoj želite, a uobičajen redoslijed je ona gore, doggy i završetak u misionarskom. Cure su, naravno, dobre u svom poslu, pa stenjanjem i mimikom pokušavaju klijenta navesti da "završi što prije". 

Želite li nešto drugo, to se dodatno plaća - od korištenja igrački do striptiza ili lizanja bradavica. Većina djevojaka ne pristaje na ljubljenje, kao ni analni seks.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.