Life
39316 prikaza

Žene napokon iskreno odgovorile: Je li veličina bitna?!

Polugol muškarac s ručnikom
Thinkstock
Izvor straha mnogih muškaraca jest ženski odgovor na pitanje je li veličina bitna

Cut Video objavio je odgovore 30-ak žena, starih od 18 do 50 godina, na pitanje je li veličina bitna. Neke su samouvjereno odgovorile s 'da' ili 'ne', dok je većina ženskih odgovora krila nijanse, jer nije stvar u tome koliko je važna 'veličina' nego način na koji osoba doživljava seks i užitak.

Ne postoji jedan univerzalan trik koji garantira zadovoljstvo. Pitanje o veličini je pitanje o muškom tijelu, no u biti govori o ženinom užitku.

S jedne strane, definitivno postoje žene kojima je penis prilično bitan, točnije žene koje doživljavaju vaginalni orgazam. Ali za mnoštvo žena penisi nisu najbitnija stvar kad je riječ o užitku: istraživanja su pokazala da svega 25 posto žena doživljava orgazam zahvaljujući snošaju, što znači da ni veličina nije bitna. Puno više žena doživljava orgazam na druge načine, primjerice stimulacijom klitorisa, koji je prečesto ignoriran za vrijeme seksa.

Upravo iz tog razloga ima smisla da su neke žene odgovorile na pitanje svih pitanja s 'ovisi', jer sve ovisi o kontekstu. Uz to, ženska tijela su različita i to na koji način koja uživa u seksu može drastično varirati, piše Mic.

Naravno da je fizički užitak jedan aspekt dobrog seksa, ali psihičko zadovoljstvo vezom i partnerom također pridonosi tom užitku.

"Pitanje o veličini je pogrešno jer ono pretpostavlja da sav ženski užitak ovisi o muškarcu", objasnio je Mike Gaston - jedan od kreativnih direktora iz Cut.com-a, koji su napravili video, te dodao: "'Da je veći, mogla bi doživjeti orgazam' patronizirajuće je mišljenje budući da oduzima ženama njihov udio. Seksualno zadovoljstvo nije stvar tek vas i vašeg pimpeka."

Također, ako se usredotočimo na fizički 'alat' samo ograničavamo koncept zadovoljstva, ali i stavljamo nepošten pritisak na muškarce, jer nitko nije veći muškarac zato što mu je veći. Na kraju, dobar seks znači da znate što vi i osoba uz vas želite. A veličina je ionako samo broj.

 • Važna obavijest
  Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
 • univerzalno12 07:21 07.Svibanj 2017.

  naletio sam na jedan ženski forum di su cure/žene izglasale da je idealna veličina od 16cm - 18cm, nadalje moj jadničak je svega 13cm i žena mi kaže kako joj je sasvim dovoljan dok moje bivše ismijale moju veličinu. Povremeno ... prikaži još! koristi umjetnog od 17cm i mogu reći da barem duplo uživa nago s mojim. S toga mislim da je veličina ipak bitna.

 • Avatar Ivica Vrbanec
  penis15cm 01:07 07.Svibanj 2017.

  naj bolja velicina penisa je 15 cm u erekciji za seksa sa zenom

 • Avatar Mumija0001
  Mumija0001 18:48 06.Svibanj 2017.

  Veči od Bujanca,svakako.