Style
2490 prikaza

Ovo je Casa Brutala, kuća u stijeni pored mora

Casa Brutala
1/10
opaworks.com
Casa Brutala pravo je malo arhitektonsko čudo za čiju je lokaciju zamišljena stijena pored Egejskog mora

Arhitekti grupe OPA (Open Platform for Architecture) autori su jednog od najinovativnijih projekata posljednjih godina na području arhitekture.

Casa Brutala | Author: opaworks.com opaworks.com

Njihova kuća, Casa Brutala pravo je malo arhitektonsko čudo za čiju je lokaciju zamišljena stijena pored Egejskog mora. Kuća bi se nalazila ispod ili u ravnini s površinom, te ne bi bila lako vidljiva. 

Ovaj pomalo "jamesbondovski" projekt još uvijek čeka investitora ili vlasnika koji bi financirao izgradnju ove jedinstvene kuće čiji izgled i arhitektura nemaju nikakav utjecaj na okolinu.

Iako projekt graniči sa znanstvenom fantastikom, riječ je o jednostavnoj i ne pretjerano luksuzno uređenoj kući. S površine u kuću vode stepenice u glavnu dnevnu sobu koja ima staklenu stijenu s pogledom na morski beskraj.

Plafon, odnosno krov kuće je od armiranog stakla koji je ujedno i bazen. Stanari kuće tako će imati bazen čiji odsjaj se može vidjeti po gotovo cijeloj kući, što daje osjećaj da se kuća nalazi pod morem. Osim toga, to znači da će kuća cijelo vrijeme imati danje svjetlo. 

Kako je zamišljeno da se kuća napravi? Naprosto odvaljivanjem jednog komada stijene i na tom mjestu bi se napravila kuća. Arhitekti kažu kako im za gradnju kuće nije potreban nikakav drugi materijal pored onog koji se inače koristi za gradnju nekretnina.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.