Style
1913 prikaza

Ford je napravio najbržeg Mustanga u povijesti

Mustang Shelby GT500
1/2
Screenshot
Shelby je nazvan po legendarnom vozaču utrka Carroll Shelbyju, s kojim je Ford pobijedio Ferrari u Le Mansu

Na auto showu u Detroitu Ford je predstavio svoj novi model automobila Mustang Shelby GT500.

Riječ je o 5,2-litrenom motoru sa 700 konjskih snaga. Kako tvrdi Ford, brzinu do 96 km na sat može postići za tri sekunde. Tako su letvicu postavili jako visoko već i ranije svojim snažnim modelom GT350, u kojem je i 400.000 dolara vrijedan GT koji je pobijedio na čuvenoj automobilističkoj utrci 24 sata Le Mansa 2016. godine. Ova se utrka održava svake godine u lipnju u francuskom gradu Le Mansu. Smatra se najstarijom automobilističkom utrkom izdržljivosti, a prvi je put održana 1923. godine.

Shelby je nazvan po legendarnom vozaču utrka Carroll Shelbyju, koji je tvrtku koja se bavi preprodajom i prepravljanjem modela Forda, Shelby American Inc. osnovao 1962. godine. Odveo je Ford do njihove povijesne pobjede nad Ferrarijem u Le mansu 1966. godine, piše Business Insider.

 

"Carroll je uvijek radio na razvoju novog i bržeg modela Shelbyja. Mislim da bi on više od bilo koga drugog volio ovaj Mustang", rekao je Jim Farley iz Forda te naglasio kako će ovaj model iznenaditi svoje vlasnike performansama i snažnim motorom. 

Najnoviji Shelby na tržište bi trebao stići i uz posebnu opremu. 

Još bržu opremu nudi paket "Carbon Fiber Track", koji uključuje 20-inčne kotače od karbonskih vlakana, prilagođene Michelin Pilot Sport Cup 2 gume.

"Stražnje sjedalo izbačeno je kako bi se smanjila težina", kažu iz Forda.

Ovaj auto trebao bi biti izazov modelima Chevy Camaro ZL1 i Dodge Challenger Hellca. Iako Ford nije još objavio cijene, najavili su kako će novi Mustang izaći na tržište krajem ove godine.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.