Tehno
2870 prikaza

SUV manija: Stiže preko 100 novih auta!

Novi SUV-ovi na tržištu
PROMO
U Hrvatsku tijekom 2018. godine dolazi više od 100 značajnih automobilskih noviteta, a najviše će opet biti SUV-ova raznih veličina

Od Alfe pa do Volva, veliki proizvođači su za 2018. pripremili “poplavu” noviteta. U modi su i dalje SUV-ovi, a bit će i novih hibrida te električnih automobila. Neki noviteti koji kod nas stižu tijekom godine su već predstavljeni.

Drugi, koji uglavnom stižu nakon proljeća su pak još strogo čuvana tajna te se o njima ne zna previše. Ofenziva SUV-ova koji su obilježili 2017. godinu samo će se malo usporiti u 2018. godini, no i dalje će ta klasa dominirati u pogledu noviteta.

Iz Audija tako stižu novi Q3 i Q8, BMW je najavio X2, X4, X5 i X7, a Mercedes GLE. Citroën dovodi novi crossover C4 Cactus kao svojevrsnu zamjenu za klasični C4, ali i veliki C5 Aircross, a Peugeot bi ponudu trebao proširiti najmanjim SUV-om 1008. Seat Arona u Hrvatsku stiže za koji tjedan, a kasnije u godini stiže i veliki Seat SUV. Iz Volkswagena bi trebao stići novi Touareg, ali možda i najmanji VW SUV, klasu ispod T-Roca. Koliko SUV klasa uzima maha govori i činjenica da će svojeg predstavnika u klasi dobiti i Lamborghini s modelom Urus. Ove godine dolazi jedna prava terenska legenda staroga kova, ali moderne tehnologije, potpuno novi Mercedes G-klase. 

Zbog sve većih ekoloških restrikcija proizvođači su gotovo zanemarili razvoj dizelskih motora te novac preusmjerili u razvoj električnih i hibridnih automobila novih generacija. 

Novi SUV-ovi na tržištu | Author: PROMO PROMO
Nova generacija Dustera u Hrvatsku stiže krajem siječnja. Izvana se jedino straga ozbiljno razlikuje od prethodnika, no ispod lima je većina komponenti i tehnike potpuno nova. 

Najzanimljiviji električni novitet bit će novi Nissan Leaf s realnim dosegom većim od 300 kilometara što je veliki napredak u odnosu na prethodnika koji je u osnovnoj verziji jedva prelazio 180 kilometara. Nove električne sustave najavljuju i drugi proizvođači, a među njima prednjače Kia i Hyundai. No 2018. donosi i mnogo novih konvencionalnih modela. Posebno aktivan bit će Audi kojem dolaze novi A1, A6, A7 i A8, krajem godine stiže i novi Ford Focus, a tijekom ljeta Kia Cee’d. Mercedesova A-klasa stiže tijekom proljeća, a ljubitelje sportskih auta razveselit će novi Megane R.S. koji bi trebao postaviti nove standarde među kompaktnim sportašima, gdje su primat posljednjih godina preuzeli drugi proizvođači. To je samo dio vatrometa noviteta koji nas očekuje 2018. godine.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jluci82 13:13 15.Siječanj 2018.

    bravo kinezi! volvo vam fantastično izgleda