Style
6013 prikaza

Vrhunac luksuza: Noćenje u ovom hotelu košta 20.000 kuna

Adare Manor hotel u Irskoj
1/15
Adare Manor
Ovih dana kompletirao je svoju ponudu hotel Adare Manor u gradu Limericku, a tamo mogu uživati samo oni najdubljeg džepa, ali je zato gledanje sasvim besplatno

Za Hrvate je Irska obećana zemlja u kojoj mnogi traže bolji život. No za Hrvate dubljeg džepa Irska je zemlja luksuznih hotela. Jedan takav - Adare Manor, nedomak grada Limericka upravo se nedavno renovirao, a ovih dana otvorit će se i aneks u kojem će biti restoran, bar, terasa i prostorija za privatne ručkove. 

Adare Manor hotel u Irskoj | Author: Adare Manor Adare Manor

Riječ je o najluksuznijem hotelu u Irskoj čija je obnova trajala četiri godine i koštala je oko 80.000.000 eura. Nije ni čudno jer ga je 2014. godine od vlasnika kupio magnat John Patrick McManus, irski biznismen i prvi čovjek konjičkih utrka. 

Prva zgrada izgrađena je još u 17. stoljeću, a stotinjak godina kasnije 2. grof Dunraven, prema legendi, iz dosade je želio nešto preurediti, pa mu je supruga Lady Caroline rekla neka napravi nešto u neogotičkom stilu.

Adare Manor - apartman | Author: Adare Manor Adare Manor

On si je dao truda i sagradio tako raskošnu vilu da ju nije trebalo renovirati daljnjih sedam pokoljenja. A onda je sedmi izdanak loze prodao dvorac 80-ih godina prošlog stoljeća. 

Adare Manor hotel u Irskoj | Author: Adare Manor Adare Manor

Ne zna se točno u čijem je bio vlasništvu sve do 2014. a u četiri godine, koliko je McManus radio na preuređenju, hotel je dobio pet zvjezdica, te potpuno preuređeni golf-teren s 18 rupa. 

Noćenje će u hotelu u običnoj sobi koštati oko 325 eura, dok će smještaj u luksuznijim apartmanima stajati  2.750 eura na noć. 

Adare Manor hotel u Irskoj - kino-dvorana | Author: Adare Manor Adare Manor

Već sad su bukirane uglavnom sve sobe, a rezervirani su i termini za vjenčanja za koja je predviđena posebna dvorana za 350 ljudi. Cijena rezervacije plesne dvorane optočene u zlato košta po osobi 195 eura. Bukirati se mora i stol za popodnevni čaj, a to će koštati 45 eura.

Adare Manor hotel u Irskoj | Author: Adare Manor Adare Manor
Jedna runda golfa na 18 rupa košta 340 eura, dok ona na 9 rupa košta 180. Hotel ima i kino s 28 udobnih kožnatih fotelja. No to nisu jedine aktivnosti koje su dostupne gostima. Ovdje se može kratiti vrijeme u učenuju streljaštva, sokolarenju, vožnji bicikla, jahanju, lovu i ribolovu na obližnjem jezeru koje je u sklopu hotelskog imanja, a unutar hotela je naravno bazen i spa-centar. Uživanje je garantirano.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar minkenbojna91
    minkenbojna91 23:04 06.Travanj 2018.

    Zar je i tamo Hrvatska kuna monetarna valuta ?