Style
3975 prikaza

Kupci na ovaj sat čekaju i po dvije godine

Patek Philippe 'Geneva Seal' Nautilus sat
1/2
Sotheby's
Za dva dana aukcijska kuća otvorit će prodaju skupocjenih satova, a ovaj klasik je pravi hit

Još jedan prekrasni sat čeka svog novog vlasnika. Patek Philippe 'Geneva Seal' Nautilus s crno-plavim brojčanikom i kućištem od nehrđajućeg čelika, te kristalnim staklom, naći će se 30. kolovoza na aukciji koju organizira kuća Sotheby's.

Popratna dokumentacija potvrđuje da ga je prvi vlasnik odnio kući 23. ožujka 2007. godine, a procjenjuje se da će sat biti prodan za 60-80.000 švicarskih franaka ili od 400-550.000 kuna.

Inače, Sotheby's odjel za satove u svojoj ponudi ima satove od 16. stoljeća do modernog doba, uključujući i najtraženije modele vintage satova, zatim džepne i ručne satove, a nerijetko upravo ova aukcijska kuća svojim profinjenim odabirom predmeta koje nudi, obara svjetske rekorde u iznosima koje su njihovi kupci spremni iskeširati.

Patek Philippe Supercomplication, sat | Author: Sotheby's Sotheby's

Dosadašnji rekord je drži aukcija iz 2014. godine na kojoj je za 24.000.000 dolara prodan najskuplji sat ikada – Patek Philipe Henry Graves Supercomplication.

Vrhunska Nautilusova serija 5711 iznimno je tražena i liste čekanja kod ovlaštenih trgovaca su toliko duge da se na isporuku čeka i po nekoliko godina.

Patek Philippe Nautilus sat | Author: Sotheby's Sotheby's

Sat je prvi put predstavljen 2006. godine na svjetski poznatoj priredbi Baselworld - tjedan u kojem najpoznatiji svjetski proizvođači satova izlažu najnovije proizvode.

Ovaj sat, koji će se naći na aukciji isporučen je kupcu točno godinu dana kasnije i još nosi ženevski pečat na popratnoj dokumentaciji umjesto pečata Patek Philippe što je tvornica uvela tek na satove koje su isporučivali od 2009. godine.

Kako piše, sat je u odličnom stanju, vrlo uščuvan, oštrih rubova a narukvica od nehrđajućeg čelika ima tek sitnije znakove nošenja.
 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.