Style
1499 prikaza

Sef za superbogate: Košta kao Ferrari, izgleda kao namještaj

Sef Buben & Zorweg
1/2
Buben & Zorweg
Njihovi klijenti nemaju prihode manje od četiri milijuna dolara, a sefovi su vrhunac tehnologije i dizajna

Njemačka kompanija Buben & Zorweg specijalizirala se za proizvodnju gotovo nestvarnih sefova koji nalikuju na namještaj pa se lako uklope u interijere stanova, kuća pa čak i automobila.

Imućni vlasnici u takve sefove "skladište" dragocjenosti koje najčešće vrijede više od prosječne nekretnine - nakit, antikvitete, puške, marke, cigare, alkohol.

Upravo je zato svaki sef jedinstven, i u potpunosti prilagođen željama vlasnika.

Kada posjedujete narukvicu vrijednu nekoliko milijuna dolara, antikvitete ili gitaru Jimmyja Hendrixa važno vam je znati da je vaše "blago" sigurno u svakom trenutku.

No, i cijene sefova su paprene pa tako model Solitaire Vision košta 263,800 tisuće dolara, a uključuje sef koji je ručno izrađen u Njemačkoj, zaštićen 16 milimetara debelim, na metke i eksplozije neprobojnim, staklom. U prosjeku ima postolja za 46 satova, humidor za cigare i najmoderniji HiFi sistem.

Najskuplji model je, piše Business Insider, Treasury, a košta 386,000 dolara. Naizgled drvena gromada ukrašena je talijanskom kožom i ukrašena je zaštitnim znakom kompanije, satom koji se nalazi posred sefa. Sefovi Buben & Zorweg nisu "samo" lijepi i skupi, oni imaju i najviši certifikat sigurnosti. 

Glasnogovornik kompanije kaže kako njihovi klijenti imaju minimalno četiri milijuna dolara prihoda.

"Klijentima je sve važniji dobar dizajn, i to da gotovo da i ne znate da je riječ o sefu ili ne. To je namještaj", kaže šef dizajna, Eberhard Hagmann, za Bloomberg.

Kompanija proizvodi sve - od kutijica za nekoliko satova, do ormara za konjake i cigare, do škrinja za pištolje i katane ili baršunom obloženih ormara za nakit.

Klijenti, kaže Hagmann, najčešće ušeću s fotografijama prostorije u koju se sef treba uklopiti jer im je bitno da ne "iskače" dizajnom, a odnedavno su se počeli baviti i opremanjem "sigurnih soba" čija se početna cijena kreće s 463.000 dolara.

Najveći je izazov, kažu iz kompanije, do sada možda bio raditi sef koji se mora uklopiti u Aston Martin automobil, kao i za vrlo specifični antikvitet koji vrijedi 40 milijuna dolara.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.