Style
4754 prikaza

Najbrutalnija kuća na svijetu je prodana - gradi se u stijeni

Casa Brutale
1/11
opaworks.com
Casa Brutale je nakon godinu dana dobila svog vlasnika, ali studio OPA nije objavio njezinu cijenu

Arhitekti nizozemskog studija OPA (Open Platform for Architecture) autori su jednog od najinovativnijih projekata posljednjih godina na području arhitekture.

Casa Brutale | Author: opaworks.com opaworks.com

Njihov projekt Casa Brutale prošle je godine postao viralni hit nakon što su svoj projekt objavili na internetu. Njihova kuća, Casa Brutala pravo je arhitektonsko čudo koje je na fotografijama izgledalo kao neizvediv projekt, no studio je ovih dana objavio kako je njihova Casa Brutale prodana.

Casa Brutale | Author: opaworks.com opaworks.com

Arhitetki OPE su naime prošle godine kuću Casa Brutale zamislili kao nekretninu u stijeni pored Egejskog mora.

Kuća bi se nalazila ispod ili u ravnini s površinom, te ne bi bila lako vidljiva.

Casa Brutale | Author: opaworks.com opaworks.com

Osim toga, njezin izgled i arhitektura nemaju nikakav utjecaj na okolinu upravo zbog toga što je smještena u stijeni.

Casa Brutale | Author: opaworks.com opaworks.com

Iako projekt graniči sa znanstvenom fantastikom, riječ je o jednostavnoj i ne pretjerano luksuzno uređenoj kući. S površine u kuću vode stepenice u glavnu dnevnu sobu koja ima staklenu stijenu s pogledom na morski beskraj.

Plafon, odnosno krov kuće je od armiranog stakla koji je ujedno i bazen. Stanari kuće tako će imati bazen čiji odsjaj se može vidjeti po gotovo cijeloj kući, što daje osjećaj da se kuća nalazi pod morem. Osim toga, to znači da će kuća cijelo vrijeme imati danje svjetlo. 

Casa Brutale | Author: opaworks.com opaworks.com

Kako je zamišljeno da se kuća napravi? Naprosto odvaljivanjem jednog komada stijene i na tom mjestu bi se napravila kuća. Arhitekti kažu kako im za gradnju kuće nije potreban nikakav drugi materijal pored onog koji se inače koristi za gradnju nekretnina.

Kako javlja CNN, kuća je ovih dana dobila kupca i bit će napravljena 1600 metara iznad visine mora i bit će "uklesana" u jednu stijenu u Libanonu.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.