Life
455 prikaza

Biste li zaplivali u prvom 'nebeskom bazenu' na svijetu?

Embassy Gardens
Facebook
Bazen koji je ujedno i stakleni most nalazi se između dvije desetokatnice u sklopu novog londonskog građevinskog projekta

Svi koji sanjaju o plivanju na otvorenom, iznad grada, mogli bi to uskoro napraviti u Londonu.

Naime, najnoviji dodatak projektu koji se krije pod nazivom 'Embassy Gardens' bit će 25 metara dug bazen koji će se protezati između dva neboder blizu bivše Battersea elektrane.

Prozirni 'nebeski bazen' će, kažu arhitekti, biti prvi takve vrste. Plivači će moći uživati u pogledu na grad s 35 metara visine, a između njih i ostatka svijeta stajat će tek 20 cm stakla.

Stanari ovih zgrada u kojima stanovi koštaju od 602.000 funti na više, moći će preplivati put do susjeda i odmoriti se na nebeskoj 'palubi' koja će imati spa, ljetni bar i juice bar, dok će pogled 'pucati' na zgradu parlamenta.

Izvođač radova tvrdi da je bazen, kojeg je dizajnirala ekipa iz Arup grupe, s posebnom pomoći dizajnera akvarija, dobio dozvolu za gradnju, a bit će potpuno proziran i bez strukture.

Embassy Gardens | Author: Facebook Facebook

Bazen je dio projekta 'Embassy Gardens', kojeg radi Nine Elms, a koji predstavlja 15 milijardi funti vrijedan projekt u južnozapadnom Londonu, u sklopu kojeg će 'niknuti' tisuće domova, od kojih će se mnogi nalaziti unutar luksuznih apartmanskih objekata. A za sve manje neustrašive, bit će tu i unutrašnji bazen.

Ballymoreov predsjednik Sean Mulryan izjavo je: "Moja vizija za 'nebeski bazen' nastala je iz želje da pomaknem granice u mogućnostima koje nam pruža konstrukcija i inženjerstvo. Želio sam učiniti nešto što nitko nije napravio prije. Iskustvo ovog bazena bit će jedinstveno, osjećat ćete se kao da lebdite iznad londonskog centra".

Henry Pryor, agent za bogataše, izjavio je pak da smatra da je previše egzibiocionizma i što je previše - previše je, piše Guardian.

"Ne možemo reći sa sigurnošću što dodaci poput bazena, teniskih terena i kućnih kina dodaju domu, ali prvi put mogu iskreno reći da, iako inače štujem arhitekturu, ovo predstavlja vjerojatno najveću grešku koju sam ikad vidio", zaključuje Pryor.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.