Style
1887 prikaza

Vodič kroz najbolje muške satove - simbol stila i luksuza

IWC Portafino
Jomashop
Longines, Omega, Cartier, samo su neka od imena luksuznih proizvođača satova koji su prodaji po relativno umjerenim cijenama

Imate li sat koji služi da samo provjerite koliko je sati, možda je bolje imati samo mobitel. Međutim, ako želite posjedovati djelić luksuza, isplati se izdvojiti odgovarajuće iznose.

S druge strane, jednako je tako bitno da ne platite previše za neki sat koji neće zadovoljiti vaše potrebe. Upravo zbog toga je Business Insider odabrao nekoliko satova koji predstavljaju vrhunac izrade analognih satova, a ipak predstavljaju dostižan san i za nas obične smrtnike.

Omega Speedmaster | Author: Jomashop Jomashop

Prvi je ikonski Omega Speedmaster koji se može naći za oko 3.200 dolara. Predstavljen 1957. godine, dizajn sata ostao je gotovo nepromijenjen. Popularnost je dosegla vrhunac krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća zato što su astronauti na Apollu 11 nosili upravo Speedmastere do Mjeseca i natrag. Otada je korišten u mnogim ekspedicijama, bilo u svemiru, bilo na kopnu.

Cartier Tank Solo | Author: Jomashop Jomashop

Cartier Tank Solo gotovo čitavo jedno stoljeće sinonim je za luksuz, i to luksuz stare škole, bez previše blještavila i pokretnih dijelova. Otkako ga je Louis Cartier predstavio 1917. godine, brojne poznate ličnosti su ga nosile. Supruge državnike poput Jackie Kennedy i Michelle Obama nose Tank Solo jednako samouvjereno kao glumice Grace Kelly ili Greta Garbo.

IWC Portofino | Author: Jomashop Jomashop

International Watch Company (IWC) osnovao je Amerikanac Florentine Ariosto Jones u Švicarskoj 1868., a tamo im je još uvijek središte. IWC Portofino serija je satova nešto novijeg datuma, predstavljena 1984. godine. Međutim, jedina svrha sata bila je nenametljivost. U kombinaciji sa smeđom kožom i svijetlom pozadinom kazaljki, Portofino je suština luksuza.

Longines posjeduje najstariji zaštitni znak urara u povijesti izrade satova. Krilati pješčani sat prepoznatljiv je znak kvalitet izrade u gotovo svim dijelovima svijeta.

Longines La Grande | Author: Jomashop Jomashop

Serija satova Le Grande ponosno pokazuje poznati logo uz svevremenski izgled i minimalan kič.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.