Style
54524 prikaza

Ovo je najbolji Ikein proizvod svih vremena - ima ga i kod nas

IKEA u Zagrebu
Marko Prpić (PIXSELL)
Šef dizajne švedskog koncerna za proizvodnju namještaja i opreme za dom odabrao je pomalo neočekivanog favorita

Otkako je prije nekoliko godina došla u Hrvatsku, Ikeini proizvodi postali su prepoznatljivi u svakodnevnom životu. Međutim, jedan proizvod posebno se ističe, barem ako pitate njihovog šefa dizajna. Marcus Engman u razgovoru za Business Insider otkrio je koji njemu najdraži proizvod kojeg je Ikea ikad napravila. Riječ je o dvosjedu Klippan.

Engman radi od svoje šesnaeste godine u Ikei, a s Klippanom ima poseban odnos još otkako je njegov otac dizajnirao taj ležaj još u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća. "Sjećam se kad ga je moj otac donio na testiranje. Pitao je mene i sestru što mislimo o dvosjedu", pričao je Engman. Kaže da i dalje ima ugodna sjećanja na taj dvosjed i da mu je jako drago što se i dalje proizvodi i prodaje.

Dvosjed Klippan | Author: IKEA IKEA

Švedski šef dizajna kaže da jako cijeni Klippanovu jednostavnost i mogućnosti prilagodbe. Standardni dvosjed može proći kroz veliku većinu vrata i hodnika, a zato što je moguće promijeniti presvlake lako ga je održavati i prilagoditi svim stanovima.

"Možete mu mijenjati boju i živjeti s njime jako dugo vremena", rekao je Engman.

Klippan se može kupiti u hrvatskoj Ikei.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.