Style
19988 prikaza

Prodaje se najluđa superjahta na svijetu - evo što sve ima

Superjahta Adastra
1/5
Screenshot Youtube
Trup jahte je napravljen od stakla i troši tek 14 posto goriva od količine koju troše ostale jahte sličnih specifikacija

Superjahta Adastra, koja se cijela može kontrolirati preko iPada i koja je 2013. godine osvojila veliki broj nagrada za dizajn oglašena je za prodaju. Vlasnik Adastre je milijarder i brodski magnat Anto Marden.

Adastra je futurističkog dizajna, napravljena kao za nekog zlikovca iz James Bonda, ima aerodinamična krila pomoću kojih putuje preko mora.

Duga je više od 40 metara, dizajnirao ju je John Shuttleworth, a unatoč svom modernom dizajnu Adastra je ekološka jahta, koja ne utječe previše na okoliš. 

Trup jahte je napravljen od stakla i troši tek 14 posto goriva od količine koju troše ostale jahte sličnih specifikacija.

Adastra je opremljena s pet spavaćih kabina, koje su luksuzno opremljene, ima četiri kupatila i bar na palubi. Vlasnik, Anto Marden je izjavio da jahtu prodaje jer ne planira više njome putovati.

"Nakon sedam godina s Adastrom sam obišao sve što sam želio. Imam drugu jahtu kod kuće i vrijeme je da Adastru prodam", rekao je Marden za CNN.

Cijena Adastre nije objavljena, ali njezina se vrijednost procjenjuje na 15 milijuna dolara.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Potrčalo
    Potrčalo 19:21 29.Srpanj 2019.

    Kuda ispušta fekalije ?

  • BESTpartizan 20:54 17.Srpanj 2019.

    super

  • Rebeka 20:30 13.Srpanj 2019.

    Ne pišite gluposti, odn. ako već kopirate neki članak onda ga prevedite kako treba. Trup nije rađen od stakla nego od kompozitnog materijala glass/aramid. Preplitanjem staklenih i aramidnih vlakana dobije se lagani a čvrst materijal za izradu trupa. Po vašem ... prikaži još!m članku čitaoci bi pomislili da je trup napravljen od stakla kao što boce ili prozorska stakla.