Style
29998 prikaza

Prodaje se zadnja Escobarova kuća - izgleda preludo

Bivša palača Pabla Escobara
1/2
Screenshot/sothebysrealty.com
Nekada palača u kojoj je ubijeni kralj droge skrivao kokain i gotovinu danas je dobra lokacija za suvremenu vilu

Nekadašnja vila zloglasnog narko šefa Pabla Escobara koja se proteže na 45 metara površine uz obalu Miami Beacha sigurno krije pregršt zanimljivih priča. O zabavama kriminalaca i njihovim pomoćnicima, oružju, milijunima i svemu onome što prati tajanstveni život narko bosova. 

No svi ti tragovi te bogate prošlosti odavno su nestali, a među njima i dva tajna sefa izvučena iz te vile. 

Iako je njegova vila srušena 2016. godine, parcela od oko devet četvornih kilometara na cesti 5860 North Bay još uvijek je glavna atrakcija koju za 15,9 milijuna dolara prodaje ONE Sotheby's International Realty.

Ta vrijedna lokacija sada čeka svog novog vlasnika i novu palaču, piše Forbes.

"Ovo je jedina lokacija ove veličine s ovakvim pogledom na području u kojem imamo nekoliko nekretnina koje se prodaju za više od 30 milijuna dolara. Samo nekoliko kuća dalje su Phil Collins i The Bee Gees'', rekao je Mirce Curkoski.

Prestižna nekretnina mogla bi postati i suvremena palača sa uredom, teretanom i kućnim kinom. Arhitektonske mogućnosti ostavljaju prostora za izgradnju vile s osam spavaćih soba na dvije vidljive razine a vjerojatno i podrumom. Tu su i stakleni zidovi od poda do stropa, terase, vanjska kuhinja, infinity bazen i palme. Minimalistički dom uljepšan je impozantnim velikim ulazom, uređenim dvorištem, prilagođenom rasvjetom, garažom za više automobila i vanjskim pročeljem od egzotičnog drva i visokih zidova. A bit će tu mjesta i za brod. 

Pablo Escobar | Author: Twitter/ Die Welt Twitter/ Die Welt
Takav dizajn uvelike se razlikuje od onog kakav je bio Escobarov, i potpuna suprotnost od neugledne i neprimjetne vile kakva je bila prije nego ju je kupio 1980. godine za 765.500 dolara. Prijašnja rezidencija bila je roza palača sa bazenom, pomodna u to vrijeme 80-ih. Najvjerojatnije su ju koristili kako sigurnu kuću za pohranu kokaina. 

El Patrón je bio najmoćniji krijumčar droge na svijetu koji je godišnje zarađivao 29 milijardi dolara, a oko 270 milijuna dolara tjedno kao šef Medellin kartela. Tijekom tih njegovih 'slavnih' dana narko teroristi bili su odgovorni za niz ubojstva Kolumbijaca i zaslužni za oko 80 posto kokaina prokrijumčarenog u SAD. 

Kada se prvi put predao policiji, izgradio je zatvor u kojem je bio "zatvoren", blaži kućni pritvor, iz kojeg je vješto pobjegao. Konačno su ga uhvatile i ubile specijalne postrojbe u prosincu 1993. godine. 

Pablo Escobar Escobarov život Life Bijeg iz zatvora: Stavio je na lice gas masku i samo išetao

Negova palača, izgrađena 1948. godine, prije nego ju je zaplijenila policija 1987. godine, imala je četiri spavaće sobe i šest kupaonica. Vlada je tu palaču prodala odvjetniku Rogeru Schindleru za 915.000 dolara. 2014. godine za 9,65 milijuna dolara kupio ju je Christian de Berdouaré s planom o izgradnji modernog doma, što na kraju nikada nije napravljeno.

Escobar je bio poznat po skrivanju gotovine i vrijednosti unutra zidova i ispod podnih dasaka u svojim kućama u Kolumbiji, Meksiku, Los Angelesu, i Bahamima. Potaknulo je to i vojsku lovaca na blago koji su krenuli u pohode na njegove napuštene nekretnine. Prije rušenje 2016. godine i de Berdouaré je unajmio tim koji je krenuo u potragu za takvim vrijednostima, no čini se kako su pronašli smo sefove. 

Srušena  vila Pabla Escobara u Miamiju | Author: Screenshot/Youtube Screenshot/Youtube
"Pronađeni su ispod više od metra debelog sloja betona skrivenog ispod stepenica. Naš mentor koji je prodao imanje Escobaru rekao nam je kako je on posjećivao tu kuću", naglašava Curkoski.

Nekad zloglasno utočište najtraženijeg čovjeka na svijetu, vrijedna je nekretnina s pogledom na more koja opet traži svog novog  stanara. Možda ipak s manje zloglasnijim poslom. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 18:26 18.Ožujak 2019.

    eskobar lopovčina