Style
3407 prikaza

Ritz gradi luksuzne hotele-superjahte za odabrane

Ritz Carlton gradi hotele superjahte
1/11
Ritz Carlton
Ritzovi ploveći hoteli se u ponudi neće razlikovati od hotela na kopnu

Luksuzni hoteli uvijek traže nove načine kako bi impresionirali svoje goste, a očito su do sada manje više sve 'ispucali', pa je Ritz-Carlton otišao korak dalje i najavio da će do 2019. godine morima zaploviti prvi luksuzni hoteli-superjahte Ritz-Carlton.

To su zapravo hibridi superjahti i kruzera, svaki će imati kapacitet do 300 gostiju i po ničemu se neće razlikovati od onoga što Ritz nudi u svojim hotelima na kopnu.

Jahta Ritz-Carlton | Author: Ritz Carlton Ritz Carlton
To znači da će se gostima služiti jela koja spremaju kuhari nagrađeni Michelinovim zvjezdicama, svaki gost će imati svoju privatnu poslugu, a na raspolaganju će im biti sve ono što Ritz već standarno ima.

Ritz jahte bit će duge 190 metara i imat će 150 luksuznih soba s pet zvjezdica. Imat će noćni klub, ali izgledat će poput velikog penthousea na otvorenom, pod noćnim nebom. Preko dana će taj penthouse biti lounge bar. Svaka soba imat će izlaz na palubu, a gotovo sve je 'prepisano' iz 'Ritzove biblije'  - čak i koliko jastuka po osobi će svaka soba imati.

Kako navodi menadžment Ritza, ne očekuju samo goste koji su već odsjeli u Ritzu, već i neke nove, ali naglašavaju kako to ipak neće biti za svakoga.

Jahta Ritz-Carlton | Author: Ritz Carlton Ritz Carlton
Osim cijena, koje će sigurno biti paprene, iako će ove superjahte biti neka vrsta kruzera, gosti na njima neće imati standardnu ponudu kakva postoji na kruzerima.

"Oni koji misle da će na Ritzovom hotelu-jahti imati stalno otvorene bufete s raznom hranom, onda ovo nije za njih. Mi želimo upravo to izbjeći, tu buku i gužvu koju takav koncept stvara. Kod nas neće biti redova i gužvi, gosti neće ni primijetiti da se hrana poslužuje. Naše osoblje je obučeno da bude diskretno i da ne smeta. Nismo ovo napravili da bi bili kao drugi, već da bi bili posebni i na nivou Ritza", rekao je Doug Prothero, menadžer Ritza za segment superjahti Ritz-Carlton.

Jahta Ritz-Carlton | Author: Ritz Carlton Ritz Carlton
Kako bi izbjegli komercijalni imidž, ove jahte neće imati ni kasino, a još jedna zanimljiva stvar je da nemaju namjeru stajati u gradovima koji su previše komercijalizirani, pretrpani i u kojima staje puno kruzera.

"Ne želimo biti dio takve priče. Veliki gradovi krcati turistima nas ne zanimaju." 

U početku će ploviti Mediteranom i Karibima, a kasnije i po ostalim kontinentima.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.