Style
48817 prikaza

Najskuplju kuću na svijetu nitko ne želi

Najskuplja vila na svijetu
Twitter
Vila se nalazi na francuskoj rivijeri, ima 10 spavaćih soba, kino, bazene, sportske terene..

Vila kralja Leopolda II počela se graditi 1830-ih, a dovršena je početkom 20. stoljeća. Kralj ju je namijenio za svoju ljubavnicu, Blanche Zélia Joséphine Delacroix, a danas je ona najskuplja kuća na svijetu koja se prodaje po cijeni od nevjerojatnih milijardu eura

Nakon Leopoldove smrti, Blanche je izbačena iz vile Les Cèdres, a u vilu je uselio kraljev nećak, kralj Albert I.

Vaša za milijardu dolara

Trenutni je vlasnik kuće Suzanne Marnier-Lapostolle, pripadnica obitelji Grand Marnier, a vila se nalazi u posjedu njene obitelji od 1920-ih. Obitelj se obogatila kroz svoje carstvo alkoholnih pića, ponajprije konjaka.

Zašto je želi prodati? Traži nešto manje za život, piše Daily Mail.

Imanje dostojno kralja

Vila sadrži deset spavaćih soba, dolazi s nekoliko manjih bazena i jednim veličine onog olimpijskog. Osim toga, smatra se kako je u njenom sklopu i jedan od najljepših vrtova Europe, koji se prostire na 15 hektara održavane zemlje, s više od 1500 različitih biljnih vrsta i 20-ak staklenika s rijetkim tropskim vrstama.

 

#VillaLeopolda built by Belgian King Leopold II on the Côte d'Azur

Objavu dijeli Philippe Meert (@philippemeert)

Osim toga, u vili je i balska dvorana, kao i staje u kojima se može držati do 30 konja. Najbliži susjedi vile su britanski kompozitor Andrew Lloyd Webber i američki tech tajkun Paul Allen.

Vila se prodaje od ljeta 2016., no čini se kako je nitko ne želi po cijeni od milijardu dolara, iako je vrijednost posjeda i same građevine procjenjena na toliko. 

Pogledajte video o pet najskupljih kuća na svijetu:

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nelson 11:00 22.Lipanj 2017.

    ma to samo za bogataše

  • Avatar Tiranosaurus
    Tiranosaurus 08:30 22.Lipanj 2017.

    Ne bih mijenjao moju kućicu ni za deset ovakvih imanja..a isto ima sve