Style
3622 prikaza

Skupe blindirane limuzine čuvaju Kim Jong Una u Rusiji

Kim Jong Un u Rusiji
1/15
SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS/PIXSELL
Ovaj veliki obožavatelj putovanja vlakom, po gradskim ulicama vozi se u blindiranoj limuzini

Kim Jong Un sastao se sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Vladivostoku u Rusiji. Kao i uvijek stigao je vlakom, a po gradu se vozio u blindiranoj Mercedes-Benz S600 Pullman Guard limuzini. Malo se zna o njegovoj limuzini, no čini se da je riječ o generaciji W221, koja se prodavala od 2008. do 2013. godine. Te prve fotografije su objavljene su 2014. godine, a procjenjuje se da im je vrijednost oko milijun dolara svakoj. Istu tu limuzinu koristio je prilikom svog susreta sa Donaldom Trumpom prošle godine u Singapuru

Limuzina je duga nešto više od šest metara, masivna je i posebno modificirana kako bi mogla ispuniti želje i potrebe sjevernokorejskog  vladara. Trenutačna verzija W222 Maybach S600 Pullman Guard debitirala je krajem 2016. godine, no tek u drugoj polovici prošle godine postala je komercijalna. 

Kim Jong Un u Rusiji | Author: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS/PIXSELL SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS/PIXSELL
Prošle godine najavili su poboljšanu verziju S650 Pullman limuzine, no ne postoji oklopna verzija novog modela. Među posljednjim predstavljenim verzijama je i W221 Mercedes-Benz S600 Pullman Guard, predstavljen 2008. godine. 

Izmjenu je ovaj model doživio 2010. godine, a budući da je doživio izmjene prednje i stražnje strane pretpostavlja se da je njegova limuzina naručena nakon 2010. godine. Malo se toga o limuzini zna no poznato je kako je W221 opremljen sa prilagodljivim sjedalima i multi medijskim sistemom, piše Business Insider. 

U nastavku pogledajte galeriju.

1/15

Trenutačna generacija Pullman Guard limuzine je produljena verzija Mercedes Maybacha S600 Guard blindiranog sedana vrijednog 513.000 dolara. Teži oko 5,5 tona, a ima 530 konja, i slovi za najluksuzniji i najsigurniji blindirani automobili na svijetu.

Automobil je oklopljen VR9 zaštitom za stakla i limariju, što znači da bez problema može prevesti putnike čak i pod rafalnom paljbom. Na ovome je modelu također primijenjena direktiva ERV 2010, što znači da auto može podnijeti eksploziju 15 kilograma TNT-a  u krugu do dva metra od vozila.

Kim Jong Un u Rusiji | Author: SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS/PIXSELL SHAMIL ZHUMATOV/REUTERS/PIXSELL
Luksuzna unutrašnjost kabine izgrađena je da ispunjava potrebe i ukuse pojedinog kupca. Putnici u stražnjem dijelu imaju privatni prostor za noge i ležeće kapetanske stolce poput onih u zrakoplovima. S600 Pullman Guard prodaje se po vrtoglavoj cijeni do 1,57 milijuna dolara. 

Kim također putuje i sa drugom Mercedes limuzinom, najčešće Maybachom 62. Ovaj je model Mercedes Benz predstavio 2002. godine kao konkurenciju Rolls-Royce Phantom i Bentley Arnageu.

Opremljen je zabavnim sistemom i udobnim stražnjim sjedalima. Proizvodila se do 2012. godine po cijeni od 500.000 dolara, bez predsjedničkih modifikacija. 

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • BESTpartizan 09:47 26.Travanj 2019.

    zivio drug kim