Tehno
201 prikaza

Evo koliko zarađuju pripravnici u Googleu i Facebooku

Google
Press Association/PIXSELL
Student sa Sveučilišta u Berkeleyu proveo je istraživanje kako bi saznao koliko najveće tehnološke tvrtke plaćaju svoje pripravnike

Uspješne kompanije redovito uzimaju pripravnike koji se ondje stječu radno iskustvo i zarađuju prve ozbiljnije plaće. No koliko  Facebook ili Google plaćaju svoje mlade nade? Ako je vjerovati nedavnom istraživanju, pripravnici su itekako zadovoljni iznosom.

Rodney Folz, student na Sveučilištu u Berkeleyu, proveo je istraživanje među svojim kolegama, sadašnjim i bivšim pripravnicima velikih kompanija, te je napravio listu kompanija i iznose koje one mjesečno izdvajaju za pripravnike.

Snapchat, relativno nova kompanija, plaća pripravnike gotovo 10.000 dolara mjesečno, što je 120.000 dolara godišnje. Veće tvrtke, poput Applea, Googlea i Amazona, plaćaju nešto manje, oko 6.000 dolara mjesečno. No, te kompanije daju i dodatak na plaći u iznosu od nekoliko tisuća dolara za smještaj. 

Naravno, ovo nisu službeni iznosi, već podaci prikupljeni putem upitnika tako da je moguće da realne brojke malo odstupaju od navedenih. No, prije dvije godine provedeno je slično istraživanje i brojevi se u velikoj mjeri podudaraju. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.