Tehno
670 prikaza

Kinezi svojim električnim automobilom napadaju "Teslu"

LeEco LeSEE
Reuters/Pixsell
Kineska tvrtka LeEco predstavila je koncept autonomnog električnog automobila koji bi trebao konkurirati Teslinom Modelu S

Kineska tvrtka LeEco poznata je po svojim televizorima i pametnim telefonima, no sada su predstavili i koncept autonomnog električnog auta koji bi, kako navode, trebao konkurirati Teslinom Modelu S

Jia Yueting, suosnivač kompanije, izjavio je kako se nada da će ovaj automobil, kada dođe na tržište, pomoći kineskoj automobilskoj industriji da dođe na svjetski vrh. Dodao je i kako kompanija aktivno radi na razvijanju servisa za dijeljenje automobila u sklopu svojih planova za ekološkom vožnjom.

LeEco LeSEE | Author: Reuters/Pixsell Reuters/Pixsell

O samom autu nije otkriveno previše detalja, no navodi se maksimalna brzina od 210 km/h. Tijekom prezentacije demonstrirano je i kako se LeSEE automobil može pozvati vlastitim glasom, a ne putem aplikacije kao što radi Teslin Model S Dizajnom auto djeluje pomalo futuristički jer je interijer pun raznih ekrana, a i vanjski prednji dio automobila ima veliki LED prsten koji može prikazivati različite 'znakove' poput žmigavca ili svjetla. No, treba napomenuti da je ovo tek koncept, a ne konačni izgled automobila koji će doći na tržište.

Cijena i datum izlaska automobila na tržište zasad nisu poznati, no Jia Yueting rekao je kako će jednog dana, vjerojatno ne tako skoro, njihovi automobili biti besplatni za korisnike jer kompanija planira zarađivati na sadržaju. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.