Tehno
239 prikaza

Maske nisu tu da budu samo zaštita vašeg telefona

FlexCase
YouTube screenshot
Austrijski znanstvenici u suradnji s Microsoftom rade na projektu kojim bi i zaštitne maske za mobitel trebale dobiti veću funkciju

Neki ljudi kupuju zaštitne maske za svoje telefone istog trena kad su kupili i telefon, a drugi kategorički odbijaju sakriti telefon koji će otplaćivati sljedeće dvije godine. No kad vide FlexCase masku i oni bi mogli napraviti iznimku. Ova zaštitna maska je projekt austrijskih znanstvenika i Microsofta, a kad je rastvorite njezin poklopac će poslužiti vašem telefonu kao dodatni ekran kojeg možete savijati kako bi upravljali raznim funkcijama. 

Korisnici će tako moći savinuti rub poklopca kako bi zumirali u kartu, umjesto da prstima razvlačimo kartu kako bi si približili lokaciju. Piezoelektrični spojevi unutar maske mogu prepoznati dodire, pritisak, povlačenje i razne geste koje se mogu pretočiti u prečace ili druge načine za interakciju s raznim aplikacijama.

Zamislite samo da možete listati kroz knjigu laganim savijanjem ruba maske, baš kao što bi to napravili i s papirnatom knjigom. E-ink ekran bi mogao poslužiti i kao dodatni ekran za telefon tako da na njemu vidite sadržaj koji ste kopirali ili da vam se prikazuju upute do vašeg odredišta dok na drugom ekranu možete vidjeti novi email. 

No ova maska još će neko vrijeme ostati samo istraživački projekt, ali ne bi se trebali čuditi kad bi kroz neko vrijeme vidjeli to i kao dodatak uz neki od top modela pametnih telefona. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.