Tehno
1159 prikaza

Ovo je najmanji mobitel na svijetu

Najmanji mobitel na svijetu
Zanco
Zanco tiny T1 je minijaturni mobitel koji je više simpatičan nego praktičan, a s njim nema selfija

Od današnjeg top modela telefona očekujemo velike ekrane, moćne baterije i kamere, a Zanco tiny T1 nema ništa od toga. Međutim, ima naslov najmanjeg potpuno funkcionalnog mobitela, puno šarma i fanova koji su ga podržali na Kickstarteru

U usporedbi s top modelima izgleda kao igračka, ali nudi sve što bi jedan funkcionalni mobitel trebao imati. Uređaj težak 13 grama ima minijaturni OLED ekran s rezolucijom od 64 x 32 piksela, a ispod njega je potpuno funkcionalna tipkovnica. Tu su maleni zvučnik i mikrofon, utor za Nano SIM karticu i micro USB konektor za punjenje telefona. 

Sve to stalo je u kućište koje je visoko samo 4,6 centimetara, odnosno kraći je od vašeg palca i samim time predstavlja opasnost od gušenja. Telefon je toliko malen da u promo snimkama izgleda pomalo smiješno, no sjetite se minijaturnih telefona iz davnine kada se težilo što manjim uređajima. 

Što se dodatnih mogućnosti tiče, telefon ima imenik za 300 brojeva, spremit će 50 posljednjih poziva i SMS poruka. Stranice proizvođača nisu baš najjasnije i navodi se da ima 32 RAM-a i 32 ROM-a, a s obzirom na dimenzije, vjerojatno se radi o 32 MB interne i radne memorije. Još jedan njegov plus je i cijena od 300 kuna po kojoj ga možete dobiti ako podržite projekt na Kickstarteru, uz isporuke koje bi trebale krenuti u svibnju. 

S druge strane, tražite li simpatičan i retro telefon, Nokia 3310 u modernom izdanju može se kupiti za nešto više od 400 kuna. Ona pak nudi i kameru, legendarnu Zmiju, ali i puno veći ekran u boji.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.