Tehno
207 prikaza

#TheDress: 73 milijuna page viewsa u jednom danu

#TheDress
Tumblr
Većina portala bila bi sretna da toliki promet ostvare u jednom mjesecu

Sjećate li se haljine, one plave, ili zlatne ili bijele haljine, koje god boje bila? Tumblr je objavio zanimljivu statistiku o klikanosti haljine koja je ‘srušila’ internet i najfascinantniji podatak jest da je prvi, originalni post o haljini, koje je objavio korisnik Swiked na Tumblru od dana objave imao nevjerojatnih 73 milijuna page viewsa. Sedamdeset. Tri. Milijuna.

Kako bi vam bilo jasnije zbog čega je ta brojka toliko nevjerojatna u internetskom svijetu, dovoljno je reći da bi većina portala u svijetu bila presretna kad bi toliko page viewsa imali u jednom mjesecu, a kamoli za jednu priču. Haljina je na dan kada je objavljena imala 140.000 page viewsa u minuti na Tumblru, dok je BuzzFeed o njoj objavio 31 članak.

Inače, što se tiče boje haljine, ako je to više uopće bitno, točnog odgovora nema, ali prema podacima Facebookovog Data Scientista, 58 posto korisnika Facebooka koji su objavili post o haljini je reklo da je haljina zlatno-bijela, a 42 posto da je crno-plava.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.