Tehno
1826 prikaza

Top Gear: Rimac ima najbolji automobil na svijetu

Rimčev c2
1/18
Facebook
Najsnažnijim i najbolji automobilom na svijetu proglasili su superbrzi Rimčev posljednji uradak

Ekipa serijala koji je poznat diljem svijeta Top Gear objavila je listu 15 najboljih i najsnažnijih automobila u 2018. godine. Na toj listi na broju 1. našao se Rimčev automobil, Rimac C_Two.

C_Two potpuno je električni sportski automobil koji ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, oslobađajući 1914 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi. Tvrtka Rimac Automobili iz temelja je izradila iznova novi automobil, koji je od prve generacije preuzeo jedino ideju da bude najnapredniji sportski automobil.

Rimac automobil C-Two | Author: Dalibor Urukalovic/PIXSELL Dalibor Urukalovic/PIXSELL
Srce ovog automobila – njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i na taj način omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača, navode u kompaniji.

Ekipa Top Geara piše o Rimčevom super brzom automobilu, koji se proizvodi u tvornici u Svetoj Nedelji, piše Croatia Week. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Looking sharp. #Rimac #CTWO by @grubbsphotography

A post shared by Rimac Automobili (@rimac_automobili) on

''Prednji kotači pojedinačno koriste jedan-stupanjski mjenjač svaki, dok korištenje dvostrukih mjenjača na stražnjoj strani postižu zastrašujuću najveću brzinu. Ako vozač ostane u svjesnom stanju brzinu od 160 km(h postiže za 4,3 sekunde, a Rimac smatra kako će za 11,8 sekundi postići brzinu od gotovo 300 km/h'', napisali su. 

Ako se ove brojke pokažu točnim, piše ekipa Top Geara, ovaj hrvatski super brzi automobil, ući će u ekskluzivni klub najbržih automobila na svijetu, u kojem prednjače Bugatti Chiron i Koenigsegg Agera RS.

U nastavku pogledajte galeriju.

1/18

Ukupnu listu prenosimo u nastavku.

15. McLaren 600LT

14. Mercedes-AMG GT 4dr

13. Dodge Challenger Hellcat Redeye

12. BMW M5 Competition

11. Ferrari 488 Pista

10. Porsche 919 evo

9. Nissan GT-R 50 Italdesign

8. Aston Martin DBS Superleggera

7. Chevrolet Corvette ZR1

6. Lamborghini Aventador SVJ

5. Ferrari Monza

4. McLaren Speedtail

3. Zenvo TSR-S

2. Bugatti Divo

1. Rimac C_Two

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.