Tehno
118 prikaza

Viber odabrao pet pobjednika natječaja "My City, My Vibe"

Istanbul
1/5
Andru Gavrish
Osim što su osvojili 1000 dolara nagrade, pet pobjednika dobit će priliku raditi u Viberovom studiju za dizajn kako bi oživjeli rješenja i pretočili ih u sticker-pakete

Viber je u četvrtak odabrao pet pobjednika globalnog natječaja u kojem su kreativci iz cijelog svijeta morali na originalan način prikazati pozitivne vibracije pet različitih gradova i to kroz nove sticker pakete iz serije Sticky Fingers: My City, My Vibe. Nino Navarra (SAD), Adru Gavrish (Rusija), Pi Le Monde Lemon (Velika Britanija), Steve Gerald (Indonezija) i Kimiya Justus (Njemačka) dobili su nagrade za prikaz San Francisca, Istanbula, Innsbrucka, Londona i Berlina

Osim što su osvojili 1000 dolara nagrade, ovih pet pobjednika dobit će priliku raditi u Viberovom studiju za dizajn kako bi oživjeli svoja rješenja i pretočili ih u sticker-pakete za Viber. Oni će se naći u globalnoj ponudi putem Vibera i moći će ih koristiti više od 664 milijuna korisnika.  

Iz Vibera kažu i da će umjetnici dobivati dio zarade od svakog prodanog stickera, a njih će promovirati na društvenim mrežama. Osim pet pobjednika, još 15 finalista primit će nagradu u iznosu od 1,000 $ za pokazanu kreativnost. Među njihovim radovima predstavljene su metropole Las Vegas, Toronto, Hong Kong i Amsterdam.

Finaliste i pobjednike izabralo je povjerenstvo čiji su članovi kreativni direktor Vibera Erez Shocher, Alon Boroda (kreativni direktor odjela za stickere u Viberu), Stanislav Makarenko (alias ‘Drawkman’, nagrađeni umjetnik prvog natječaja Sticky Fingers), internetska zvijezda Julieanna “YesJulz” Goddard i umjetnik grafita Alec Monopoly

"Ovaj natječaj slavi raznolikost izvornih pozitivnih vibracija vodećih svjetskih gradova prikazanih u obliku stickera i vrlo smo zadovoljni tisućama prijavljenih kreativnih rješenja", rekao je Shocher. 

"Zaista nam se svidjela kreativna interpretacija gradova u radovima prijavljenih umjetnika. Bilo je teško suziti izbor na 20 finalista, a posebno na pet odabranih umjetnika", naglasio je Boroda i dodao – Jedva čekam početak suradnje s nagrađenim umjetnicima kako bismo pretočili njihove fantastične radove u cjelovite sticker-pakete za Viber.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.