Top News
19719 prikaza

9 bizarnih stvari koje se događaju u Bijeloj kući

Bijela kuća
REUTERS
Pomoćnici i suradnici navodno održavaju sastanke u mraku zato što ne znaju upaliti svjetlo

Brojna izvješća izlaze iz Bijele kuće o tome kako Donald Trump provodi svoje prve dane na dužnosti američkog predsjednika. Iako je u uredu samo 18 dana, uspio je u tako kratkom roku donijeti velike promjene u vladi, a i njegov život je imao velike promjene.

Business Insider odabrao je ove doista nevjerojatne činjenice o životu novog američkog predsjednika u Bijeloj kući.

Supruga Melania i mladi sin Barron još uvijek žive u New Yorku, Trump većinom je sam po noći. Najčešće odlazi s radnog mjesta oko 18:30.

Donald i Melania Trump | Author: REUTERS REUTERS

Navodno je postavio ogroman TV u predsjedničku blagovaonicu kako bi mogao gledati vijesti tijekom ručka. Obama je imao omanji TV kojeg je gledao samo kad su bile neke važnije vijesti.

Barack Obama tijekom ručka s ministrom obrane Robertom Gatesom | Author: Pete Souza/White House Pete Souza/White House

New York Times kaže da Trump navodno večeri provodi u kućnom ogrtaču, sam i pred televizorom.

Trumpovi pomoćnici su navodno imali sastanke u mraku zato što nisu mogli pronaći prekidače u sobi za sastanke Bijele kuće.

Sastanak Baracka Obame s pomoćnicima | Author: Pete Souza/White House Pete Souza/White House

Prvo što je napravio nakon ulaska u Bijelu kuću bila je promjena zastora u predsjedničkom uredu. Zamijenio je tradicionalne grimizne koje je Obama postavio i stavio je zlatne zastore.

Prve odluke Donalda Trumpa u Bijeloj kući | Author: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL

Zadržao je stol Resolute kojeg američki predsjednici desetljećima koriste u svom uredu. Stol je napravljen od ostataka arktičkog broda Resolute, a darovala ga je britanska kraljica Victoria 1880. godine.

Medijski napisi bili su pomalo kontradiktorni, ali čini se da je Trump zadržao poprsje Martina Luthera Kinga koju je postavio Obama. Osim toga, Trump je dodao poprsje nekadašnjeg britanskog premijera Winstona Churchilla.

Britanska premijerka Theresa May u posjeti Bijeloj kući | Author: Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL Stefan Rousseau/Press Association/PIXSELL

Trump je zamijenio Obamin sag s citatima američkih predsjednika, a stavio je zlatni sag dizajnom sličan onom kakav je imao George Bush

Donald Trump na radnom mjestu | Author: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL

Osobno je odabrao portret Andrewa Jacksona za ukras u Ovalnom uredu zato što su ga mnogi uspoređivali s prvim američkim populističkim predsjednikom.

Donald Trump u Bijeloj kući | Author: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.