Top News
341 prikaza

Afera Agrokor: Sberbank se vraća u pregovore o nagodbi

Agrokor
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Sberbank će povući svoje tužbe, a izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka

Agrokor i Sberbank postigli su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i predstavnik Sberbanka Sergej Volk

U izjavi novinarima Volk je izjavio da su Sberbank i Agrokor dogovorili određene korake u rješavanju problema te da se ta banka vraća za stol kako bi se postigla nagodba. 

Fabris je objasnio kako dogovor znači da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će s druge strane Sberbank povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom razdoblju. 

Sa strane Agrokora ovaj dogovor sa Sberbankom omogućava da postignemo nagodbu koja će imati široku potporu vjerovnika, rekao je Fabris izražavajući zadovoljstvo dogovorom.

Izvanredni povjerenik izvijestio je i da su danas završeni razgovori koji su u Splitu vođeni s članovima Privremenog vjerovničkog vijeća u proširenom sastavu, a uvjeren i da će do 10. travnja imati okvir nagodbe gotov.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.