Top News
3910 prikaza

Policija upala u Kulmerove dvore i domove Agrokorovih direktora

Policija i istražitelji ušli u Todorićeve Kulmerove dvore
1/7
Jurica Galoic (PIXSELL)
Policija je i u domu Ivice Crnjca, bivšeg ifnancijaša Agrokora

Jutros oko 5:55 sati policijska su vozila (tri kombija i nekoliko osobnih vozila) stigla pred Kulmerove dvore, javio je N1.

Policija je također istovremeno ušla i u kuću Ivice Crnjca na Šestinskom vrhu, bivšeg formalno glavnog financijaša Agrokora, javlja RTL. Crnjac je dugogodišnji prijatelj Ivice Todorića, godinama je bio u vodstvu koncerna glavni finacijaš.

Kako je do sada poznato, u Kulmerovim dvorima ostale su samo Vesna Todorić, supruga Ivice Todorića i Iva Balent, njegova kći koja je bila voditeljica marketinga u Agrokoru. Ostala Todorićeva djeca već su neko vrijeme u inozemstvu - stariji sin Ante u Londonu, a mlađi Ivan navodno u Zurichu. Ivica Todorić također je u Londonu.

Policija je ušla i u dom Ljerke Puljić, izvršne dopredsjenice Agrokora. Puljić je policiju dočekala i pustila ih u kuću.

Policija je i u domu Piruške Canjuge, nekadašnje članice uprave Agrokora. Canjuga je, inače, prije nekoliko dana angažirala odvjetnika Antu Nobila.

U Kulmerove dvore su, nakon policije, stigli i Todorićevi odvjetnici - Jadranka Sloković i Čedo Prodanović. Došao je i Nikola Mandić koji zastupa Ivu Balent.

Na meti istrage oko Agrokora je između 10 i 20 ljudi.

Osim kod Todorića, Crnjca i Puljić, policija radi pretrese i na nekim drugim lokacijama u Zagrebu. Prema neslužbenim informacijama, na popisu za pretres nalazi se pedeset nekretnina.

Policija je pozvonila i na vrata Damira Kuštraka, dugogodišnjeg menadžera Agrokora, no on na adresi Nova Ves 28 nije pronađen. Ispred policije izašla je njegova majka koja je kazala da se on ne nalazi na ovoj adresi, iako zna ovamo navraćati.

U Ravnateljstvu policije Hini su potvrdili da će prve informacije dati uskoro.  

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije je potvrdio da "sve poslove vezane uz Agrokor" koordinira Državno odvjetništvo, a pritom nije odgovorio na novinarski upit zna li policija gdje je Ivica Todorić.   

Državno odvjetništvo ranije je potvrdilo tek da su izvidi u tijeku i da će po donošenju odluke javnost biti obaviještena. "Zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo još provodi izvide u slučaju Agrokor i nakon što donese svoju meritornu odluku javnost će biti pravovremeno obaviještena", rekla je Hini glasnogovornica Državnog odvjetništva Martina Mihordin.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.