Top News
1029 prikaza

Akcijski plan Živog zida: Tiskat ćemo toliko novca da će svima biti bolje!

Ivan Pernar i Vilibor Sinčić
Petar Glebov (PIXSELL)
Živi zid još uvijek izrađuje svoj program, a unatoč tomu što su jedina stranka koja ga još uvijek nije predstavila, treća su politička opcija po popularnosti u Hrvatskoj

Stranka Ivana Vilibora Sinčića i Ivana Pernara Živi zid u anketama javnog mnijenja po popularnosti je pretekla OraH Mirele Holy i trenutačno slovi za treću političku stranku po popularnosti u Hrvatskoj. Zanimljivo je pritom da Živi zid do sad uopće nije predstavio svoj program. Isti je, naime, još uvijek u izradi.

Portal Lupiga.com prvi donosi Akcijski plan Živog zida, koji će biti okosnica programa političke stranke, koja je popularnost stekla na sprječavanju deložacija i zagovoru takozvanog "nekreditnog uređenja".

Kao prvu točku Akcijskog plana Živi zid je istaknuo "uspostavu monetarne suverenosti". Ona podrazumijeva "momentalnu obustavu deložacija" i "momentalnu blokadu računa građana". 

- Cilj ovog najvažnijeg koraka je jednostavan: moć stvaranja novca vratiti društvu i oduzeti ga privatnim bankama te razbiti dužničko ropstvo i nelikvidnost, stoji u Akcijskom planu. Ovu točku Živi zid nakanio je realizirati "promjenom zakona o Hrvatskoj narodnoj banci" i "preuzimanjem kontrole nad stvaranjem novca".

- Nakon toga će HNB smjeti tiskati novac i njime financirati državu (proračun), napominje Živi zid. Govoreći o "nekreditnoj emisiji novca", Živi zid ističe da bi ona omogućila odbacivanje "dužničke doktrine", "uvođenje nekreditnih emisija novca", koji više "ne bi bio dug, nego dar".

- Nekreditni novac ulazi u sustav bez troška, dolazi do pada cijena jer nestaju troškovi raznih kredita u cijeni te se, konačno, smanjuje porezni pritisak, planira Živi zid. 

Druga točka Akcijskog plana "Sinčićeve i Pernarove organizacije" jest – otpis dugova. Cilj ovog koraka, navode, "oslobađanje je stanovništva od poreznog i kreditnog terora i bremena". Neodgovorne banke Živi zid bi, navodi se u Planu, "sankcionirao i učinio proizvodnju isplativom putem uspostave realnog tečaja kune". Pod ovom točkom stoji i plan za ukidanje valutne klauzule kod kredita.

Kako Živi zid namjerava sprovesti svoj program, pročitajte ovdje.

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Drugi_Nacin 12:39 14.Rujan 2016.

    Tiskati novac? Jel oni znaju što to znači? Tiskala je i bivša SFRJ, pa je novčanica imala nula više nego na nju stane, a njome nisi mogao kupiti kutiju cigareta. Tiskanje novca znači devalvaciju valute, a devalvacija znači inflaciju.