Top News
280 prikaza

Ana Karamarko radi i za Gavrilović koji tuži Hrvatsku za 1,5 milijardu kuna

Ana Karamarko
Grgo Jelavic (PIXSELL)
Agencija Drimia Ane Karamarko, supruge drugog čovjeka Vlade RH, radi za mesnog diva Gavrilovića koji državu tuži za 1,5 milijardi kuna. Obje strane o suradnji šute

Marketinška agencija Drimia Ane Karamarko nije radila samo za lobista mađarskog MOL-a Jozu Petrovića, s kojim se hrvatska država spori oko Ine, nego i za mesnu industriju Gavrilović - koja je također tužila Hrvatsku, donosi današnji 24sata.

Protiv Georga Đure Gavrilovića kao vlasnika tvornice Uskok paralelno vodi istragu za ratno profiterstvo, a njegov sin Georg Gavrilović od države potražuje odštetu od 198,5 milijuna eura ili gotovo 1,5 milijardi kuna.

Drimia je nastavila raditi za Gavrilovića i kad je Tomislav Karamarko postao drugi čovjek Vlade, države koja je u milijunskom sporu s Gavrilovićem. Primjerice, u travnju ove godine Drimia je poslala dva priopćenja o aktivnostima Gavrilovića - da podržavaju akciju “Kupujmo Hrvatsko” i da nagrađuju svoje vjerne kupce. Također, prema priopćenjima, sigurno je da su radili određene poslove za njih i u proljeće prošle godine. Obje strane o ovoj suradnji šute.

Podsjetimo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa najavilo je da će u srijedu odlučiti će hoće li pokrenuti postupak protiv prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka zbog mogućeg sukoba interesa, nakon što su objavljeni podaci o poslovnom odnosu između Karamarkove supruge i njegova prijatelja Josipa Petrovića, inače savjetnika mađarske naftne kompanije MOL.

Ana Karamarko potvrdila je za Novu TV da Drimia surađuje s Gavrilovićem, i to na poslovima marketinga i odnosa s javnošću, koji, dodala je, nemaju veze s drugim poslovima tvrtke Gavrilović. Rekla je i da priprema dokumentaciju za Povjerenstvo. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.