Top News
645 prikaza

Bulj: "USKOK i DORH moraju istražiti Karamarkovu ženu"

Ana Karamarko
Zarko Basic (PIXSELL)
Mostovac Miro Bulj prvi je reagirao na ove optužbe i pozvao DORH da odradi svoj posao u ovom slučaju

Josip Petrović, lobist mađarskog MOL-a, preko svoje tvrtke Peritus savjetovanje gotovo pune dvije godine plaćao je usluge tvrtki Drimia, u vlasništvu Ane Šarić Karamarko, supruge prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka, prvi je otkrio tjednik Nacional.

To otkriva ugovor o poslovnoj suradnji, a da se radi o autentičnom ugovoru i poslovnom odnosu koji je postojao, Nacionalu je potvrdio izvor blizak Tomislavu Karamarku.

Ana i Tomislav Karamarko | Author: Dusko Marusic (PIXSELL) Dusko Marusic (PIXSELL)

Petrović je, lako moguće, upravo novcem koji je primao od MOL-a, plaćao supruzi Tomislava Karamarka 2500 eura mjesečno da za njega prati stanje na energetskom tržištu.

Prema tom ugovoru, Josip Petrović je za usluge savjetovanja i medijskih analiza u periodu nakon dolaska Tomislava Karamarka na čelo HDZ-a, a prije njegova dolaska na vlast, tvrtki njegove supruge Ane Šarić, tadašnje partnerice, isplatio najmanje 60 tisuća eura, odnosno nešto manje od pola milijuna kuna.

Ugovor je sklopljen 1. veljače 2013. između Petrovićeve tvrtke Peritus Savjetovanje d.o.o. i agencije Drimia u vlasništvu Karamarkove današnje supruge, a tada partnerice Ane Šarić. Trajao je od 1. veljače 2013. do 31. siječnja 2015.

U tom periodu, tvrtka Josipa Petrovića bila je dužna tvrtki Karamarkove partnerice svakog 5. u mjesecu isplaćivati iznos od 2500 eura u kunskoj protuvrijednosti, ali je ugovor isto tako omogućavao fakturiranje promjena u eventualnoj visini troškova te otvarao mogućnost sklapanja posebnih aneksa i dodataka ugovoru.

MOST-ovac Miro Bulj među prvima je komentirao činjenicu da je Josip Petrović, lobist MOL-a, za usluge praćenja energetskog tržišta platio najmanje pola milijuna kuna supruzi Tomislava Karamarka, Ani Karamarko.

"Pozivam Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa da provjere premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ministre godspodarstva i poduzetništva i sve ostale ministre, zastupnike, ako imaju nekakvu suradnju s MOL-im konuzltantnima ili MOL-om", kazao je Bulj te pozvao Povjerenstvo, DORH i USKOK da "rade svoj posao".

"Ne možete biti u Vladi i Saboru, a biti konzultant tvrtke koja otuđuje našu INA-u", kazao je.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.