Top News
1267 prikaza

HDZ 'rasturio' Bulja: "Kako je dobio stan od MORH-a i prodao ga za 90.000 eura?!"

Miro Bulj
Miranda Čikotić/ PIXSELL
Miro Bulj je predvodnik napada na Tomislava Karamarka i njegovu obitelj, rekao je HDZ-ov Andrija Mikulić

Nakon što je tjednik Nacional objavio ugovor između tvrtke u vlasništvu supruge Tomislava Karamarka i tvrtke lobista mađarskog MOL-a, Josipa Petrovića, slučaj je komentirao Mostov Miro Bulj, na čije se izjave promtno i oštro ga napavši osvrnuo HDZ-ov Andrija Mikulić.

Bulj je rekao da članak u Nacionalu nije vidio, ali je pozvao Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa da provjeri premijera, potpredsjednike Vlade Karamarka i Petrova, ali i sve ministre ako imaju nekakvu suradnju s MOL-ovim konzultantima ili MOL-om.

Na Buljove izjave odgovorio je Andrija Mikulić iz HDZ-a, koje donosi N1.

"S obzirom da je kolega Bulj predvodnik napada na gospodina Karamarka i njegovu obitelji htio bih se referirati na njegove izjave. Držimo da su ti napadi ispod svake ljudske razine i da nisu u svjetlu partnerskih odnosa koji vladaju unutar Domoljubne koalicije."

"Ako se neko treba baviti nekom temom onda su to svakako ona tijela koja su za to zadužena, a to je Povjerenstvo za sukob interesa. Ne možete dijeliti lekcije i pozivati narod na nekoga ili nešto ako ne poznate funkcioniranje državnih institucija.

Kolega Bulj kao predvodnik napada na Karamarka i njegovu obitelj nije osoba koja bi to mogla. Zašto? Jer ima mrlje.

Pozivam institucije tipa DORH-a i USKOK-a da istraže kolegu Bulja. Dva su slučaja.

Da nam objasni kako to da je 1999. godine i pod kojim uvjetima od MORH-a kupio stan od 80 kvadrata za 21 tisuću eura, a par godina kasnije ga prodao za 90 tisuća eura.

I drugo, bilo bi dobro da nam objasni svima zajedno kako to da je njegova invalidnost rasla tijekom godina. Prvo je dobio rješenje na 20 posto, onda je na njegov zahtjev dobio novo, trajno na 30 posto. U rješenju je navedena šira f62.1 - to je opća nesposobnost za rad. Ako je on nesposoban za rad, onda mene njegove reakcije ne čude. ali bilo bi dobro da objasni ove dvije stvari i predlažem da nikad ne napada nekoga bez argumenata."

Na pitanje kako zna te podatke i nisu li oni povjerljivi, Mikulić je odgovorio da zna što smije, a što ne smije reći.

"Ja sam ih iznio i znam što mogu reći i iznijeti u javnost. Vi ćete vidjeti jesam li govorio istinu ili ne."

Za Tomislava Karamarka rekao je da je on uvijek znao što radi.

"Gospodin Karamarko je kroz svoj životni vijek uvijek dobro znao odvojiti privatno od poslovnog. Zar mislite da bi bio ovdje gdje je, na ovim pozicijama da to nije znao? Čovjek je to jako dobro znao odvojiti i znat će ubuduće."

Također je rekao da nije dobro nikoga prozivati dok se ne utvrde činjenice.

Karmarko se u javnosti dugo nije pojavio, a Mikulić je samo odgovorio da "vrlo odgovorno radi svoj posao."

  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Express.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Express.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar dudek1
    dudek1 10:20 12.Svibanj 2016.

    sto je sada sa buljem zaledi se kao slika NA TV,izgleda da su ga dobro stisli,e tko ns vragom tikve sadi......