Top News
619 prikaza

Apel Vlade: Razmnožavajte se kao zečevi!

Slavonski Brod: Aktivistice molitvene zajednice "40 dana za život" mole ispred Opće bolnice
Ivica Galović (PIXSELL)
Za građane su napravili video i poručili im da slijede primjer zečeva

Poljsko ministarstvo zdravstva u kratkoj video snimci pozvalo je građane Poljske da slijede primjer zečeva kako bi dobili što brojnije potomstvo, odnosno da se "razmnožavaju poput zečeva". 

Ministarstvo zdravstva u konzervativnoj poljskoj vladi ove uglavnom katoličke zemlje, koja ima jednu od najnižih stopa nataliteta u Europi, u snimci kao pozitivan primjer navodi ponašanje zečeva kad je razmnožavanje posrijedi, pozivajući pritom svoje sugrađane da se i oni "razmnožavaju poput ovih životinja". 

Na snimci objavljenoj na Youtubeu zečevi žvaču zelenu salatu i grickaju mrkvice dok narator odjeven poput zeca otkriva tajnu višečlanih zečjih obitelji: vježbanje, zdrava prehrana i što manje stresa.

"Znate li našu tajnu? Zdravo se hranimo i ne nerviramo se. Ako ikada poželite postati roditelji, slijedite primjer zečeva. Naš je tata imao 63. djece", poručuje "zec" Poljacima. 

Prikazan je i par - muškarac i žena koji uživaju u romantičnom pikniku, uz savjet da bi i malo romantike moglo pridonijeti poticanju prirodnoga prirasta među ljudima. 

Po podacima EU-a u Poljskoj je tijekom 2015. godine rođeno 1,32 djece po ženi. Samo je u Portugalu lošije stanje kada je o natalitetu riječ, a on je nizak i u Španjolskoj te u Grčkoj. 

Ministarstvo zdravstva je na upit medija odgovorilo kako videom želi potaknuti sugrađane u reproduktivnim godinama (18 do 45 godina) da usvoje zdrav životni stil te da vode računa o reproduktivnom zdravlju. Dodali su i da žele podsjetiti Poljake na ovaj problem na način koji nije uvredljiv ni vulgaran. 

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.